Паметник на Ленин се оказа радиоактивен

Проблемът бил в мраморния постамент
23 юли 2014 17:05,
12
Паметник на Ленин се оказа радиоактивен
Снимка: Reuters

По време на проверка на радиационния фон в кемеровския град Калтан експерти са установили повишен радиационен фон край паметника на Владимир Ленин, който се издига в центъра на града, съобщи Новокузнецката независима телевизия.

Източник на радиацията е мраморната облицовка на постамента.

Местните власти са решили да пренесат Ленин на нов постамент. Той ще се намира на около десетина метра от стария. Монументът ще бъде облицован с гранит.

Старият паметник ще бъде демонтиран.

Паметникът на Ленин в Калтан е бил открит на 3 ноември 1962 година.

През 2014 г. паметник на пикаещ Ленин бе открит в Краков.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Атакист преди 9 години
Каква е логиката да откриват паметник на пикаещ Ленин и то точно в града на Аушвиц ??Дали това не е поредното доказателство че комунизма е наложен чрез подъл еврейски заговор в СССР !
8
2
 
6
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Какъвто "героят", такъв и паметникът му - радиоактивни, смъртоносни, убийци.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дадо защо казваш преди и сега ? Каква е разликата при положение че ни управляват същите от преди ? България никога не е виждала демокрацията след 44 година. В демократичния свят хората са свободни , получават адекватно заплащане, мислят за бъдещето и са образовани. Учени са на полезни неща а не колко къдрава е била вълната на Ленин и колко силно трябва да се вее червеното знаме. Там младите хора са свободни, модерни , трезво мислещи и се интересуват от култура, изкуство и наука. Не ми хвали НРБ
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По добре на паметника на комунистическата червена армия се постави надпис " Поробителя и България ". Няма смисъл да се мести. Така и децата от малки ще знаят кои са всъщност индивидите пресъздадени на паметника.
5
6
 
3
 
! Отговори
Дадо преди 9 години
Простотията сега струи от всякъде. Преди почти нямаше неграмотни хора, дори и *** бяха грамотни. Анонимното селянче сигурно е от някое забутано селце, и го е мързяло да чете иначе щеше да знае, че тогава хората живееха като ХОРА, че тогава имаше култура, сега вече не,че тогава хората мечтаеха, а сега мислят само как да нахранят децата се. Но животът е такъв едва ли ще се върне доброто, а и истината е, че никой не се интересува от българите заради сегашната им простотия.
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Идеята за пикаещия Ленин в Краков е много перспективна. София също може да се включи в този творчески маратон и на мястото на Паметника на Съветската Армия да бъде издинат монумент на cepящият Ленин, ще привлечем туристи от цял свят.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе бате ние сме затънали до шията в комунизъм ти за проверка на жилища говориш :) Да не се намираме случайно в Япония или Германия.
2
1
 
11
 
! Отговори
коко преди 9 години
Шегата настрана,някой проверявал ли е дали има жилища в България направени с радиоактивни строителни материали?
1
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че то самия комунизъм е радиоактивен. Под България очевидно има заровен силно радиоактивен комунистически предмет. Нещо от сорта на писания на Ленин или знаме на СССР или личните сърп и чук на генералисимус Сталин защото се усеща как извира навсякъде гнусен комунизъм. Целия народ се е пропил с миризмата на болшевизма и простотията и от всяка пора в земята извира на струи червен руски комунизъм.