След "ледената кофа" иде и оризова

Спестете вода и нахранете гладните, зове индийка
24 авг 2014 13:58,
8
След "ледената кофа" иде и оризова
Снимка: архив, Reuters

Докато светът масово се включва в инициативата "Ледена кофа" с цел да насочи общественото вниманието към фаталното невродегенеративно заболяване амиотрофична латерална склероза (АЛС), известно и като болест на Лу Гериг, индийка предлага местна версия на предизвикателството, предаде ДПА, позовавайки се на в. "Хинду".

Вариантът "Оризова кофа" е по идея на Манджу Латха Каланидхи от Хайдерабад.

Жената е отправила призив във Фейсбук хората да даряват пълни кофи с ориз на нуждаещи се, вместо да хабят вода в леденото предизвикателство.

"Спестете вода и нахранете гладните", гласи призивът на индийката.

Доброволците могат да предоставят също и лекарства на най-близките обществени болници.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
5
 
! Отговори
До 3. Знаеш ли колко преди 9 години
богата е Индия?Може да изхрани много по-голямо население.Но какво се прави, за да подобрят живота си?Спомняш ли си, че имаше период, през който, чрез картинки по фасадните стени там се поясняваше, че децата се създават по време на секс.Преобладаващата част от населението не знаели.Това, че някъде живеят пълчища неуки хора и не използват наличните природни богатства, не е повод да бъдат хранени чрез подаяния от по-развитите, да не правят друго, освен деца и фанатично да спазват безумни традиции
2
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 2:Ако имаше повече информация за Индия нямаше да пишеш това - жовота на 80% от индийците е ад под небето, буквално всеки ден е борба за съществуване.За образованост - имат си елит с традиции, чието ниво емного над нашия мутренски елит.
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Индийка?Гладните по света са много. С малки изключения, те се отличават с две характеристики - необразовани са и имат твърде много деца. Повечето от тях нямат трудови навици.Та индийката да не стряска света с поредното "Дайте, маааа", ами да апелира към гладуващите да се научат сами да си произвеждат храната и да не създават по един взвод деца, преди да са станали способни да изхранват поне себе си.Заливащите се с вода се опитват да помогнат на хора, които не са се разболели по своя вина.