Пълним чашата наполовина - пием по-малко

Хората, които пият по-този начин, консумират с 20% по-малко алкохол
Обновена: 26 авг 2014 10:50 | 26 авг 2014 10:38,
10
Пълним чашата наполовина - пием по-малко
Снимка: Архив Reuters

Лесно можем да избегнем прекаляването с алкохола, ако свикнем да пълним чашите си наполовина, съветват американски учени от университета "Корнел" в щата Айова, пише в. "Дейли мейл".

Изследвания са доказали, че хората, които пият по този начин, консумират средно с 20 на сто по-малко в сравнение с тези, които пълнят чашите си догоре. Добри резултати давало и пълненето на чашата с питието да става до два пръста под горния й ръб.

Изследователите провели тестове със 74 студенти, които можели да си налеят вино по различни начини, така че да контролират количествата на напитките, както и формата и цвета на чашите. Питиетата се сервирали с храна и на гладно.

Участниците си наливали бели и червени вина от бутилки, напълнени до различна степен. Тестваните трябвало да си налеят толкова, колкото нормално биха изпили на едно сервиране.

Дамите по правило си сипвали по-малки количества в чашите и пиели по-малко. За тях консумирането на алкохол не било толкова социално приемливо, колкото при мъжете . Представителите на силния пол си сипвали пълни чаши и пиели много повече.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Пълним чашата наполовина - пием по-малко"Абе то ако не пълниш въобще чашата - тогава пиеш най-малко. Ама дали си заслужава? Хората си пият, за да се напият или поне да им дойде настроението. Те пък "умните" учени ни съветват как да не се напием и да не не идва настроението. Още малко и ще им дойде идеята да си съхранявам водката и ракията в чашки, а не да си седят по бутилки, за да могат да изветряват и да не ме хващат. Глупави учени бих казал.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе за хората отстрани ще изглежда, че пиеш като смок, защото си пълниш с чашата по-често от тоя, дето я пълни догоре от раз.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Пълним чашата наполовина - пием по-малко"Гениално. Американските учени скоро ще задминат британските си колеги. Вероятно следващото откритие ще е, че ако си разреждаме алкохола, ще ни хваща по-малко.
7
0
 
2
 
! Отговори
Фьодор Михайлович преди 9 години
Чашата на половина пълна пием по малко,пълна до горе - пием повече
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както и да пълниш чашата -шишето в даден момент свършва - научен факт!
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия американски "учени" ще ни изкарат заклети трезвеници. То тук и без това никой не пие от чаша!
4
0
 
4
 
! Отговори
Той е преди 9 години
То бива простотии, ама кво да очакваш от американци? Я дай на един алкохолик по половин чаша, пък виж, дали ще ти изпие по-малко? Вместо 5, ще изпие 10, и пак ще се нафирка, останалото са глупости!
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ша пълним, ама няма с какво!
2
1
 
6
 
! Отговори
Алов преди 9 години
То чашата и на половина да я пълня като ми е пълно бурето и шишетата файда никва...
1
1
 
14
 
! Отговори
metala преди 9 години
Не моа пия аз от чаша, не е ли бутилка, не влиза на място. Чашата е измислена да се пие чай и кафе. Бутилката е за ракия и бира. Туй американците *** народ - утре ще измислят че мезе се яде с вилица, вместо както е редно с ръце.