Костюм срещу ебола за Хелоуин. Да или не?

Нормално ли е да се прави шега с болестта, обсъждат хората
17 окт 2014 14:31,
7
Костюм срещу ебола за Хелоуин. Да или не?
Снимка: brandsonsale

В сайт за онлайн пазаруване се предлага костюм против ебола за Хелоуин на цена от 79,99 щатски долара. 30 000 души се включиха в обществен дебат дали това е нормално, или е поредното доказателство за деградацията на обществото, пише БиБиСи.

В сайта brandsonsale се предлага костюм срещу заразната болест, който включва очила и предпазна маска.

По думите на вицепрезидента на компанията Джонатън Уийкс вече са продадеди дузина костюма и се очаква до края на месеца броят им да стигне до 1000.

"Това е костюм, който ограничава заразяването от вируса. Не е костюм на някоя жертва", обяснява господин Уийкс. "За мен костюмите за Хелоуин на пожарникар, доктор или медицинска сестра не се различават по никакъв начин от този. Хората с тези професии също спасяват човешки животи всеки ден", аргументира се вицепрезидентът на компанията.

Насочвайки вниманието върху трагедията е начин, по който хората могат да се справят с техните страхове, твърди проф. Джери Золтън, който води класове за комедианти.

"На някои хора им харесва да се шегуват с нещата, които предизвикват най-голям страх у другите. По този начин хората се справят със стреса", обяснява комикът.

Според него хората, които работят при рискови условия, често си правят майтап с работата си, за да се чувстват по-добре.

Въпреки това най-вероятно тези костюми биха предизвикали повече безпокойство, отколкото смях. Би било зловещо да се появи човек с такъв костюм, с какъвто са облечени и тези, които се борят със смъртоносната болест, която уби хиляди в Западна Африка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
КАКТО КАЗВАТ ТУКА : ПО СКОРО МИ
2
0
 
4
 
! Отговори
знаещ преди 9 години
цената е добра
1
7
 
9
 
! Отговори
rusnak преди 9 години
Какво друго да очакваш от американски ***??

Спонсорирани публикации