Как се правят кренвиршите. Още ли ви се яде хотдог?

Bloomberg с репортаж за производството на колбасите
20 окт 2014 16:16,
47
Как се правят кренвиршите. Още ли ви се яде хотдог?
Снимка: bgonair.bg

Всеки обича да си похапва бързо, лесно и вкусно. Хотдог се продава навсякъде, ядат го както деца, така и възрастни, като заместител на полезната домашна храна.

Кренвиршите изглеждат съблазнително в хлебче, в компанията на кетчуп и майонеза. Но репортажът на Bloomberg доказва, че производството на кренвиршите не е никак привлекателно.

Проследете процеса във видеото на bgonair.bg - от смилането на месото до пълненето в найлонови обвивки.

Гледайте още видео материали от "Микс" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
18
 
! Отговори
Българе преди 9 години
Отивам да си купя ход дог, има на Попа. Дояде ми се!
35
0
 
18
 
! Отговори
директора Цеков преди 9 години
видеото го няма обаче
34
0
 
21
 
! Отговори
Burg преди 9 години
В наши дни дори цигарите са по-малко вредни от кремвиршите...
33
0
 
28
 
! Отговори
Месояд преди 9 години
Още от преди 20 години един познат месар се хвалеше как от 1кг месо прави 8кг кренвирши.А сега и този 1кг липсва в тях.
32
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе май е време за война,глад,ама як глад!!!!Тогава ще видя как ще коментират деликатеса кренвирш
31
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е те какво очакват, че седят 2 лелки и с джобни ножчета кълцат 20 тона месо за кренвирши на стружки ли и после с фунийка пънят черата, ами това е технологията и милиони кренвирши се правят така ежедневно какво ви плаши това не знам. На който не му харесва да ходи да си бере коприва и лапад
30
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мбого ми харесват луканковите кренвирши :)
29
2
 
23
 
! Отговори
До 29 преди 9 години
Кренвирши 8 лв ? ОК чисто месо са ....на бас че мога да изям 2-3 кг от тия кренвирши .....а пробвай 2-3 кила пържоли да изядеш тъпан !
28
3
 
21
 
! Отговори
До 29 WTF преди 9 години
Искаш да ми кажеш че развалят пържолите и месото за готвене за да направят кренвирши ? Брато .....*** пий едно домашно вино чисто на "мераклийско"
27
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи, хората сме месоядни. дали ще ловуваш в гората или ще си отглеждаш животни и пак ще ги убиваш, или ще гласуваш да ги убиват с твоите пари в магазина си е все едно и също. Човечеството рационализа производството на храни. така не че виждам нищо гнусно в репортажа. то... смъртта на едни е живот за други. така че...
26
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Журналистчето, на въпроса- да, още ми се ядат кренвирши. Сега един въпрос и от мене, кое му беше гнусното и отблъскващо бе, ти някога мелил ли си месо и пълнил ли си луканка или наденица? Да не мислиш, че късат кренвиршите от дърветата?
25
9
 
26
 
! Отговори
Berlin преди 9 години
В САЩ съм ял най-отвратителните кренвирши през живота си. Дори и тук, в Германия, която е известна с висококачествените си вурстове, ходя до магазин "Лудогорец", за да си купувам кренвирши "Сачи", "Леки" или "Народни". От българския кренвирш по-вкусен няма!
24
2
 
24
 
! Отговори
WTF преди 9 години
До МартинКъде са тия кренвирши по 3лв да ходя да си купя и аз от тях :). Кренвиршите на тандем са 7лв кг, а тези на Маджаров в естествено черво са 8-9лв.Всъщност сигурно има кренвирши и за по 2лв и като погледнеш съдържанието, единственото, което липсва е месо. Кренвирши от месо на българския пазар на теория има, но българина реве "Егати златните кренвирши по 8лв"... Е колко да са като килото месо е толкова пари... А колко кренвиршите от месо, действително са от месо, това вече е друг въпр
23
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми всъщност гледайки репортажа ми се доядоха кренвирши - в репортажа се вижда, че там се правят от месо, а не от ***, като при нас.. Така че не виждам какъв им е проблема на днес.бг.
22
6
 
44
 
! Отговори
Бай Иван преди 9 години
Какво ревете, искахте хубави кремвирши и колбаси, направиха ви стандарт БДС ама скъпи ви били.Хем искате да ядете качествени неща хем искате без пари.
21
1
 
45
 
! Отговори
DARK преди 9 години
Ми това са истинските кремвирши.Нашите са 90% соя :D
20
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В САЩ може и да мелят кремвишите от месо, ама тук не е така.И друго което съм чувял е, че в САЩ само богаташите си купуват био храни, че са много скъпи.Всички останали нагъват ГМО. Животни също са хранени с ГМО смески.
19
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледах по руската за един руснак дето има кравеферма и произвежда прясно мляко в завода си.Та той каза, че всичко е за износ. Той буквално каза, че в Москва няма в магазините истинско прясно мляко, а всъщност се продава нещио направено от сухо мляко.
18
2
 
43
 
! Отговори
www преди 9 години
СЪДЪРЖАТ ВСИЧКО НО НЕ И МЕСО..
17
1
 
64
 
! Отговори
Мартин преди 9 години
Проста математика . Кило месо 8-12 лв кило кренвирши 3-5 лв :) Тия дето ги правят работят яко за народа :) търпят огромни загуби само и само народа да яде "месо" на половин цена :)