40 години чар и талант, "Оскар" още няма

Леонардо ди Каприо празнува рожден ден
11 ное 2014 16:30,
24

На тазгодишните награди на филмовата академия. Снимка: Reuters

Днес Леонардо Ди Каприо навършва 40 години. Той е един от най-известните и талантливи холивудски актьори. Лео е познат на публиката като отличен актьор, желан ерген и несломим екоактивист.

Той е роден през 1974 г. в Лос Анджелис, Калифорния. Още като малък той се изявява на сцената, но талантът му се забелязва във филма „Защо тъгува Гилбърт Грейп“, където си партнира с Джони Деп. Още на 19 г. той е номиниран за награда "Оскар" - първата му номинация от общо четири.

Най-известните ленти, в които се снима Лео в младежките си години, са "Титаник", "Плажът", "Ромео и Жулиета". През 2007г. той е номиниран отново за "Оскар" за филма "Кървав диамант".

Последните филми, с които актьорът ни зарадва с брилянтна игра, са "Великият Гетсби", "Джанго без окови" и "Вълкът от Уолстрийт".

Личният живот на Лео също редовно е фокус на медиите. Той е имал няколко приятелки топмодели - Жизел Бюндхен, Бар Рафаели и Ерин Хедъртън. От лятото на 2013-а той излиза с германския модел Тони Гарн.

Въпреки че е заобиколен от красиви жени и звездни приятели, Леонардо има и своята страст извън киното. Той е ревностен активист по въпросите, свързани с природата и климатичните промени. Редовно дарява солидни суми на различни организации, занимаващи се с екокаузи.

В галерията, която сме приготвили, може да видите снимки на актьора с Владимир Путин и Бан Ки Мун на международни срещи.

Също така ще проследите и ще си припомните най-силните роли на актьора през годините. Върнете се назад във времето, когато Лео още бе младеж, прегърнал Кейт Уинслет на борда на "Титаник".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Той има признанието на публиката, защото е изключително талантлив актьор, който винаги се снима в нестандартни и интересни филми, ролите са сложни и различни, но той успява да ги изиграе страхотно!Какво тук значи някакъв си Оскар!Да е жив и здрав и да продължава все така!
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Невероятен актьор - наистина с много харизма и талант!!!
15
8
 
1
 
! Отговори
OP преди 9 години
NAPUDREN TRAVESTIT
14
0
 
1
 
! Отговори
Lorans Olivie преди 9 години
Pitar Otul, edin ot nai velikite otkaza da otide v hooliwud da si vseme oskara.Sega da saberete zelia Hooliwud nemoje da se napravi edin O,tul.Nesemen e Londonskia Teatar.Kakvo ste kajete.niamam kirelitza i se isviniavam.pozdravi ot London.
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Липсата на Оскар е гарант за качество!
12
0
 
11
 
! Отговори
лупи преди 9 години
Както повечето хора, след Титаник и аз го бях намразил. Но после гледах няколко ВЕЛИКИ негови изпълнения. Във "Вълкът .. " беше извънземен. В момента е най-добрия актьор. И май н иму пука много за Оскара
11
5
 
0
 
! Отговори
lud преди 9 години
ima OSKAR za Titanik
10
1
 
12
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
Аз ще отбележа и Великият Гетсби, играе страхотно
9
24
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Холивудско чалгарче.
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами Вълкът от уолстрйт
7
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Неизчерпаем актьор и тепърва има време да стане още по-велик.Роден под щастлива звезда да притежава талант,ум, красота и мъжественост. В този смисъл Оскарът не е толкова от значение......
6
1
 
26
 
! Отговори
Ръмпълстилскин преди 9 години
Един от най-големите таланти. Време е за "Оскар"...В моето съзнание той спечели два за филмите - "Генезис" и "Злокобен остров"...Да не споменавам и другите шедьоври с негово участие....
5
4
 
26
 
! Отговори
СС преди 9 години
Оскарите ги дават за сълзливи драми в каквито той не играе,но няма значение,талантът му е безспорен.
4
2
 
34
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Може да няма оскар ама заслужава повече от повечето, които имат. Може би ще му дадът награда за цялостен приност ?
3
35
 
4
 
! Отговори
Елемаг преди 9 години
През годините бях скептично настроен към него,дори и с не малката помощ на Скорсезе не се получаваше.Последните две роли обаче "Джанго без окови" и "Вълкът от Уолстрийт" му помогнаха да ми се издигне в очите донякъде.Нищо пак си остава същия *** за мене :)
2
1
 
15
 
! Отговори
РадостинРадуков преди 9 години
една преводачка им викаше Оскури
1
1
 
36
 
! Отговори
Зиг преди 9 години
Лео е пич! Жив и здрав да е и да вземе да почерпи!