Да живееш в стъклен дом - буквално!

Според учените прозрачните къщи ще подобрят живота на обитателите
Обновена: 1 дек 2014 12:04 | 1 дек 2014 12:02,
17
Да живееш в стъклен дом - буквално!
Снимка: thephotonproject.org

Лондонска компания планира да строи прозрачни стъклени домове, които според архитектите ще намаляват стреса и ще допринасят за по-здрав сън, съобщи в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Стъклена къща със спалня, хол, кухня и баня ще струва 210 000 лири. За дискретност стъклата ще могат да се затъмняват по желание.

Според компанията "Фотон спейс" повечето слънчева светлина ще подобри циркадния ритъм, регулиран от биологичния часовник. Така тялото ще функционира по-добре.

За стъклените къщи ще се използват най-новите технологии. Стъклата ще са многопластови с висока изолация, за да спират студа и горещината. Те ще могат да се затъмняват по желание със смартфон през деня или нощта. Високотехнологичните стъклата спират 99,9 процента от ултравиолетовата светлина и 85 процента от звука.

"Този проект обединява години изследвания, иновации, инженерни и архитектурни постижения, за да осигури нов начин за възстановяване, почивка, подмладяване", каза при представянето на стъклените къщи директорът на компанията Чарли Шарман. "В съвременния живот прекарваме много време в затворени помещения, въпреки че е научно доказано колко благотворна за здравето, настроението и продуктивността е светлината", допълва експертът.

За построяването на малка стъклена къща ще са необходими само четири седмици. Дизайнът може да се променя според предпочитанията на клиента.

Местоположението на къщата очевидно ще е важно. Оживените места няма да предлагат толкова голямо спокойствие като изолираните кътчета сред природата. В градовете обаче такива къщи могат да се строят на покрива на високи сгради, защото са много леки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
8
 
! Отговори
набюдател преди 9 години
"Туилетната "и тя ли е прозрачна ?
14
1
 
5
 
! Отговори
Ив преди 9 години
Колкото и да е странно, това което произвежда витамин Д в тялото и помага за доброто настроение е именно UV светлина (разбира се не по обяд, а сутрин и следобед), та ако тия прозорци спират 99% от UV светлина, тогава каква файда от тях? Аз съм пас. Харесвам прозорци, но обичам и светлината в пълната й гама. Живяла съм в стая с UV филтър на прозорците, всичките ми цветя измираха до 1 месец, доста депресиращо беше.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Reshetkite po prozorcite kak se vmestvat v stuklenite kushti?
12
0
 
13
 
! Отговори
АнаЛиз преди 9 години
Парник за 200 хиляди паунда , тези са мега нагли ...освен със затъмнени стъкла , може и с матови найлони
11
1
 
16
 
! Отговори
Vidim Fakt преди 9 години
И при сегашните прозорци, виждам как хората слагат все повече пердета и щори. Мисля си, че хората искат дори още по-малко прозорци. А ако вместо прозорец сложиш тухлен зид- ще спреш 100% от UW и 99% от шума, ще спестиш от миене на прозорци и ще имаш място за гардероб.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
zdravosloven jivot - dobri parichki, priatna rabota pa moga da si jiveia kydeto si iskam i na svetlo i na tymno.
9
1
 
10
 
! Отговори
Биологичен часовник преди 9 години
"Според компанията "Фотон спейс" повечето слънчева светлина ще подобри циркадния ритъм, регулиран от биологичния часовник. Така тялото ще функционира по-добре"А какво правим със разстройването на същия биологичн часовник от лятно и зимно часово време ?? Като се казва А да се каже и Б ...а не само комерсиалния ефект от продажбата на оранжерии за хора
8
0
 
12
 
! Отговори
някой преди 9 години
дано са помислили,че и от време на време вали и градушка
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Яко, освен, че ти следят живота, активността и дейностите по интернет, и засичат местоположението ти на улицата само по телефонния сигнал, също така ще си обект на сателитно наблюдение през стъкления покрив на къщата ти.
6
1
 
41
 
! Отговори
king_for_a_day преди 9 години
Готина оранжерия. Ако бях домат, сигурно бих си мечтал да живея там.
5
0
 
3
 
! Отговори
читател преди 9 години
едва ли не са мислили по тоя въпрос (парн. ефект), предполагам са измислили нещо. то този материал (стъкло), за тия пари едва ли е същото стъкло като нашите прозорци ...
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Освен, че ще се виждаш от километри, всеки път, когато не искаш да те виждат, ще трябва да си затъмняваш стъклата, също когато напече, в час пик... все някога някой ще види какво имаш в дома си и ще те ошушка докато те няма, а когато дойде време за чистене на стъклата... Айде няма нужда.
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вътре ще се напичаш като в парник. замислете се колко енергия ще е нужна за да се поддържа нормална темпертура за живеене в такова пространство. Това на снимката прилича точно на оранжерия. Не е като да не се е сещал никой до сега, но за живеене просто е непрактично.
2
0
 
10
 
! Отговори
торба преди 9 години
Добра къща,но зимата как ли се справя със снега
1
0
 
17
 
! Отговори
Воайор преди 9 години
Аз ще съм най-добрия брокер на стъклени къщи. :D