Майките правят по 23 неща по Коледа, бащите - само 8

Жените чистят, мъжете си играят с новите играчки на децата
9 дек 2014 15:19,
14
Майките правят по 23 неща по Коледа, бащите - само 8
Снимка: Reuters, архив

Майките са натоварени средно с 23 задачи по Коледа, докато татковците се разминават само с осем, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.

На крехките дамски плещи лежат задачи, като украсата на дома, закупуването на продуктите за празничната трапеза и уреждането на семейни посещения. Майките освен това помагат на децата да пишат на Дядо Коледа, грижат се за покупките на подаръци и опаковането им и приготвят всички празнични блюда.

Същевременно бащите имат задачата да осигурят батерии и да организират срещата със сватовете за обяд.

Проучването разкрива, че Коледа е най-натовареният ден за майките. Те водят борба с пуйката и приготвят гарнитурата. За мъжете остава нарязването на месото, разливането на питиета и изхвърлянето на боклука.

След приключването на семейното събиране около трапезата, жените се заемат с голямото чистене. Точно преди да "рухнат", бащите извеждат децата навън или заедно с тях се забавляват с новите им играчки.

Допитването показва още, че 45 процента от двойките се карат за разпределянето на задачите по Коледа.

"Майките наистина са твърде натоварени по празника, тъй като са по-организирани. Празничният сезон може да е по-забавен за тях, ако не им се налага да мислят за толкова много неща", казва Стивън Китсън от поръчителите на проучването.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой да е чувал правилото 80:20?Нещата с който жената се занимава в огромната си част са глупости и загубено време.Мъжа се концентрира върху това,което носи някаква полза и практическа изгода за човек!Такава е природата,не че няма изключения но тук не виждам такива.
10
1
 
3
 
! Отговори
Бирено шкембе преди 9 години
Ние пък с жена ми се обичаме, и не си броим кой какво е направил за да се мерим и съревноваваме.Тя никога не може да ме надпие, но пък аз съм по-грозен от нея. Важното е фамилията да върви :0)
9
2
 
2
 
! Отговори
блах преди 9 години
Доста сексистка статия
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой ако не Нестерова...
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредните коледни тъпотии, дето се казват и пишат, колкото някои хора да си въобразяват че работят нещо смислено.
6
1
 
7
 
! Отговори
татко преди 9 години
Някъде може и да е така, но тук, в България, не съм съгласен! Разбира се, че не е вярно!
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В първите 2 коментара си личат прекрасно семействата на ниската класа. Жената чисти, готви, пере, а мъжът- той си пие ракийката и уж работи някаква допотопна нископлатена "професия". Гнусна картинка, прилична на огромна част от българите, както и на най-ниската класа във Великобритания. В едно семейство всеки помага с нещо. Всеки е равен с всеки. Влезте във всяко успяло семейство от средната класа и се убедете.
4
8
 
9
 
! Отговори
хаха преди 9 години
като вземете да пишете тия глупусти 23 на 8, мъжете само буклука хвърляли и рязали месото. Мъжете са много по-добри готвачи по природа, все пак по ТВ и в големи кухни мъже са главни готвачи, остана ви едно нещо да правите и в това ставаме по-добри вече. Друго изречение 45 процета от двойките се карали при разделението на задачите, интересно ми е какво е било това проучване. Чакай много тежко било да ,,помагат на децата да пишат на дядо коледа и да уреждат семейните посещения,, смях се на глас :D
3
0
 
8
 
! Отговори
mda преди 9 години
Дамите имат отговорности вярно, но това не е съревнование нали :) ВАжное да са добре изкарани празниците, а колкото до пуйката и другите кестри едва ли статията еписана за нас ;)
2
10
 
13
 
! Отговори
Des преди 9 години
Съвсем вярно!
1
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
23:8? Може би даже 35:0!!!