Най-популярната дума в интернет всъщност не е дума

Хората масово използват емоджи - символа, който означава любов
30 дек 2014 21:43, Екип на Bulgaria On Air
6
Най-популярната дума в интернет всъщност не е дума
Снимка: bgonair.bg

Най-популярната дума за 2014 година е емоджи, съобщава "Дейли мейл". Това не е истинска дума, а символът, който означава любов. Анализатори установиха, че емоджи във формата на сърце е било най-използвано в блоговете, в Туитър и Фейсбук и в 250 000 световни медии в последните 12 месеца.

Анализатори коментират, че емоджито във формата на сърце се е появявало милиарди пъти на ден в социалните мрежи. В момента има 722 признати символа, които изразяват емоция, състояние на ума, човек, място или предмет.

Очаква се през следващата година емотиконите да се увеличат с още 250. Според експертите все по-голямото присъствие на емоджи или емотикони показва, че с възхода на интернет символите си проправят път в английския език.

Принц Джордж също влезе в класацията за най-популярни имена, наред с явлението "кървава луна". Ебола пък заема челното място в класация за имената.

Най-популярната фраза през 2014 г. е била "Горе ръцете, не стреляйте". Тя беше измислена от протестиращите, които призоваха за действие след убийството на чернокожия младеж Майкъл Браун от Сейнт Луис, щата Мисури, през август.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Emoji e японски термин, който се отнася за малки дигитални изображения, използвани при мобилните телефони или мигновените интернет съобщения. Те изобразяват настроение, предмет или действие. Не трябва да се бъркат с емотиконите - символи, съставени от пунктуационни знаци, изразяващи емоции. Японският термин emoji ojis е съставен от двете думи e (картина) и moji (дума), докато емотиконът е съчетание от думите емоция (emotion) и икона (icon).
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Емоджи?! Да не става дума за емотикон?
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
.i.