Китайка забравила родния си език след кома

Откакто се е събудила говори само на английски
4 фев 2015 17:30,
9
Китайка забравила родния си език след кома
Снимка: Архив Reuters

Когато се събудила от двуседмична кома след прекаран инсулт, възрастна китайка проговорила на отличен английски и същевременно не произнесла нито една дума на родния си език, пише в. "Дейли стар", цитиран от БТА.

Още по темата
Английският не е чужд на 94-годишната Лю Цзеюй от град Чънша, провинция Хунан, която преди да се пенсионира, е била учителка по езика. Близките й обаче настояват, че жената напълно е прекратила използването му след пенсионирането си и не е говорила английски от над 30 години.

След излизането си от кома Лю Цзеюй е изненадала всички, проговаряйки английски, сякаш никога не е спирала. Същевременно възрастната жена е спряла да използва родния китайски.

Лекарите също не крият изненадата си, тъй като не са се сблъсквали с подобен случай, но са уверени, че е въпрос на почивка, възстановяване и малко време, преди Лю Цзеюй отново да проговори на родния си език.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
ъаъ преди 9 години
е, бта цитира световноизвестния вестник дейли стар. Какво да кажем, ние, спонсориращите БТА. Освен едно "Ъ, верно ли?" плюс "Абе вие чували ли сте за ББС, Снн, вайс нууууз, гардиан пазача, даже руските дожд.тв и комерсант"? Е, те си верват на дейли стар (даже не ми се занимава да търся какво е това) и публикуват ли публикуват, а ние цъкаме кинтите и даже не се питаме защо :(
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е истина! Случи се и в нашия род с една баба след инсулт, която до смъртта си говореше само на развален френски, който е учила като ученичка и след това никога не е използвала. Засяга се някакъв център в мозъка, който отговаря за езика. Много е рядко, но случаите ги има.
4
2
 
6
 
! Отговори
До 3 преди 9 години
Ама като вземат да говорят разни хора за неща, които не разбират. Английският език има не толкова строги граматически правила и затова за ниво начинаещ и средно ниво е по-лесен за заучаване и проговаряне. На по-високо ниво - професионално е изключително труден, защото има много изрази и специфични словосъчетания. Обратното например са немския и френския - поради строгата си граматика на ниво начинаещ и средно са трудно, но усвои ли човек веднъж граматиката на професионално ниво вече са много лес
3
7
 
1
 
! Отговори
Цункайхуй!!! преди 9 години
Жалка уса пропаганда!!!
2
8
 
4
 
! Отговори
аз преди 9 години
Не хора, вие не разбирате ли че англииския е най-простия и лесен език? а ако говорим за сащ англииския, той е още по ***. Ако не вярвате проверете колко от вашите познати знаят китайски и колко англииски: )
1
0
 
2
 
! Отговори
Жън мин жибао преди 9 години
Хаха, много интересно.