Който много избира... си остава сам

Учени: Търсенето на идеален партньор може да доведе до самота
10 фев 2015 21:45, Красимир Ангелов
59
Който много избира... си остава сам
Снимка: Reuters

Търсенето на идеален партньор може да доведе до самота, установиха учени от Мичиганския университет, които в свое изследване са се опитали да разберат как трябва да се избира спътник в живота.

Оказало се, че при вземането на важното и отговорно решение хората обикновено са склонни да се спират на максимално безопасния вариант, предаде Нюзру.

При предците на съвременния човек нещата са стояли по друг начин, като на практика повечето от тях са избирали първия срещнат.

Учените са използвали компютърно моделиране, за да оценят рисковете при избора на спътник в живота. В програмата са били заложени данните за няколко хиляди поколения организми, за да бъде открита зависимостта.

Оказало се, че върху поведението на организмите най-голямо влияние оказва размерът на общността. Ако тя наброява около 150 единици, както при първобитните хора, организмите избират първия попаднал им партньор.

"Примитивните хора са влизали в полов контакт с първите попаднали им партньори, които не са били идеални, рискувайки да родят не най-съвършеното от генетична гледна точка потомство. Ако човек е предпочитал да си намери идеалния партньор, се е появявал риск изобщо да не остави след себе си потомство", твърдят учените.

С нарастването на числеността на общността се е променяло поведението - някои особи са били готови да жертват времето си в търсене на идеала, рискувайки да останат сами. Целта е била да създадат съвършеното потомство.

Същият риск да се обрекат на самота съществува и при съвременните хора. Затова може би няма смисъл да се преследват призрачни идеали, твърдят учените на Мичиганския университет в изследването си.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: двойкаученипартньор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
3
 
! Отговори
пюк преди 9 години
трябва да се избира ВНИМАТЕЛНО, и после, когато субекта ти се върже, трябва да правиш ежедневно усилия, за да го задържиш. Иначе не работи и ако си повярваш, че някой ще седи до теб защото си поносим вариант на мъж/жена.. нем.. Вдига си парцалите и толкоз. Така си вдигнах парцалите и аз и не съжалявам. Сега съм с човек, който ме прави щастлива до небето, промени се за мен и всеки ден ми показва, че означавам нещо за него. И аз правя всичко за него от своя страна
35
0
 
4
 
! Отговори
=== преди 9 години
идеален, хъркаш ли?
34
0
 
7
 
! Отговори
идеален преди 9 години
Готвим-перем-чистим-праим френска-не пием-не пушим-по чуждо не хода-пари дома носим-като крещи жена радвам се
33
0
 
8
 
! Отговори
=== преди 9 години
49, ти си типичен пример за мъж, който е с жена, която не обича. Няма да се плашиш, 90 процента от мъжете са такива. Обикновено се решават да се оженят, като забременее приятелката им и под нейн натиск ходят да се овържат. Хоп, виждам те вече един такъв, както се изрази ОТЧАЯН жених. Каква драма!? Ама то като се отчаяш мераците ти за *** няма да спрат. Така, че вместо да се преструваш и да губиш времето на момичето до теб, кажи й, че не я обичаш и ходи си търси късмета с ***!
32
0
 
2
 
! Отговори
=== преди 9 години
до 48,ако искаш вярвай. Единият живее в доста заможен район, квартал в Лондон, вторият в Холандия и се ожени скоро, третият пътува по цял свят и е примерът ми за човек, който работи здраво и се наслаждава на живота. С този последния беше голям смях. И тримата са чужденци. Факти. Както искаш ги възприемай. пс И не, не приличат нито на външен вид, нито са на годините на Кокото Динев...
31
4
 
8
 
! Отговори
георги преди 9 години
Аз съм на 30год и го имам този проблем с избирането. Имам прекрасна приятелка - готви чудесно, с мъже не излиза без мен, красива е. Само че все нещо не ми стига за да се оженя. И знам че скоро ще и писне да чака и ще ме зареже, а аз пак ще си хвана някой *** от дискотеките. И така докато се отчая и се оженя за някой добро и кротко момиче. Този цикъл от 10год продължава. Лошото е че с годините жените захитряват и привидно изглеждат перфектни и така докато не я вземеш в къщи
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do 47 - da be da, povqrvahme
29
0
 
4
 
! Отговори
=== преди 9 години
До 35Не, не, те пробваха с мен и в интерес на истината всичко ми беше сложено на тепсия. Нещо, което убедена съм, всяка жена би била щастлива да получи, дом, мъж с добра професия, пари, обноски, отношение, загриженост, внимание, откритост. Все такива значи бяха сега като се замислям, ама а де, проста аз, не мога се пречупя да стана някоя Мис Джеймс, Мис Ченг, Мис На Холандеца. Хубави мъже, ама почнах да забравям български, а това е като да ти изкормят сърцето. Всеки с камъните дето му тежат.
28
0
 
3
 
! Отговори
=== преди 9 години
До 34,Скъпи балканецо, ако за теб България е "Коко Динев" и "чалгата" на кое ли казваш "свястно"? В човешките отношения няма израз "в името на запазването на държавата". Има израз "да си дадеш душата на своя душа", а такава съм намирала само в българи. Пари и външен вид нямат значение. Индивидуално е за всеки. "Не преглъщам за пари" означава, че не мога да се пречупя и да бъда със свестен чужденец, който явно ми беше намекнато, че имал "шведска заплата" и можело да го хвана и заради нея.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да не е много грозна *** и алчна избиране ли е ? То е животоспасяващо.
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както казват старите хора"който избира примира".Няма лошо да търсиш идеалния партньор.Лошото е,че въпреки усилията и изгубеното време може да попаднеш пак на оня,от когото си бягал години наред.Така че затваряй очи и скачай.Късметът е на страната на смелите
25
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Познавам един мъж, който преди време се опита да ме сваля, но случайно не беше споменал, че си има серозна приятелка. След това се раздели с нея и пак се пробва, но не не станаха нещата. След около 7 години пак се засичаме, отново е обвързан с жена. Човек, който не може да бъде сам, хваща си някоя без значение, но очите му шарят. Хора преследвайте любовта си, не се оставяйте на случайни връзки, няма лошо да си сам, по-лошото е да си с някой, който не обичаш, заблуждаваш и му губиш времето!
24
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Народът го е казал: Който много избира, маструбира.
23
3
 
10
 
! Отговори
Марин преди 9 години
Както вика един приятел. Дори да бях на самотен остров с това, пак нямаше да се навия. По-добре да умра.
22
1
 
22
 
! Отговори
Притчи Соломонови преди 9 години
До Анонимен: ,,...По-добре сам,свит в ъгъла на някой покрив. Нежели със свадлива жена в палат от злато ..."
21
1
 
18
 
! Отговори
до 27 преди 9 години
значи си пробвала с чужденец ,ама не те е взел нещо?:) .И като няма при кого бягаш обратно ''при родното''.Защото не можеш да си позволиш да избираш -как беше не гони дивото ,за да не избяга питомното .Най е сигурно тука, няма изненади,всичко е познато.
20
0
 
30
 
! Отговори
до 27 преди 9 години
До ===много си зле ,щом смяташ ,че всички ''преглъщаш за пари'' :) има мъже ,които представи си те харесват и като човек и като жена.Ти ,българко,от страната на чалгата ,си мечатеш за Коко Динев ,ама като нем ожеш да хванеш нито него ,нито швед ,накрая преглъщаш за без пари щото няма друг начин , и се убеждаваш че е в името на '' запазването на държавата ''.Хубави и свестни мъже има п о цял свят ,но те си избират свестни половинки ,а не парцали било то балкански ,или местни.
19
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да но манекенките са хубави и могат да избират :) все пак ,въпроса тук беше да не се ''избирало много -много'' .да не забравяме и мъжете -модели ,те са красиви и секси,никоя жена не би отказала на мъж,който е модел
18
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой не е против някоя манекенка.
17
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-добре сам отколкото зле придружен.