Комикси обучават руските чиновници да не взимат подкуп

Над 30 хил. души минали курса досега
Обновена: 19 фев 2015 10:00 | 19 фев 2015 10:00,
11
Комикси обучават руските чиновници да не взимат подкуп
Снимка: sdo.mos.ru

Градската управа в Москва ще образова с комикси длъжностните лица как да избегнат корупционните практики, пише БиБиСи.

Книгата, наречена „Борба с корупцията“, досега е използвана за обучение на над 30 хил. държавни служители.

Авторите на книгата са преподаватели по мениджмънт в  Московския университет, а ситуациите показват на служителите какво да направят в трудни моменти и как да не взимат подкупи. Има и поучителни истории, които разказват за чиновници, хванати с подкуп.

На една от страниците се отбелязва, че могат да се приемат подаръци под 3000 рубли (около 50 долара), но не могат да се приемат, ако идват регулярно от един и същи човек.

Използването на комикси има за цел да направи материала по-ангажиращ за читателя, отбелязват издателите. „Решихме да приложим нестандартен подход в обучението“, казва Олга Владимирова, един от авторите на книгата. „Нашата задача е да отстраним тежкия език на нормативните актове, които по принцип се използват в тези курсове“, допълва още тя.

Според руския вестник „Известия“ сред миналите курса на обучение са и длъжности лица на високи позиции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хахаха, е явно в цивилизованите страни така се прави!
5
0
 
4
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Ами налага се да им го нарисуват, щото тая водка им е поизгладила мозъчетата
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Вземането на подкуп се наказва с ...... /чл. .....ал....... от НК./"Колко трябва да си ***, че да не можеш да го разбереш и да трябва да ти го нарисуват???? И това се отнася за длъжностни лица на високи позиции. Представям си тези на ниски позиции. Баси тъпите овце.
3
5
 
2
 
! Отговори
хаха преди 9 години
Ами брошурите за безопасността по самолетите не са ли пак комикси, понеже са рисувани и е обяснено като за ***, как да се действа при аварийна ситуация.1 и 2 , а вероятно и още много като вас ще си изсерта русофобията, чрез коменари потази обикновена образователна новина..Жалки сте гупаци.
2
4
 
2
 
! Отговори
хаха преди 9 години
1 и 2 ***.С каква цел мислите е използван Попай по време на втората световна война.Мислите ли, че анимационните филмчета рпедназначени за закоравелите военни готови да убиват фашисти в Нормандия, си допадат взаимно с героите от анимационният филм.Едно е комикс, друго е детски анимационен филм нали??А мислите ли, че комиксите, които се продават днешно време в сащ за по 300-400 долара от книжарницата са предназначени за деца....
1
8
 
10
 
! Отговори
:) преди 9 години
Вместо да се подигравате на руснаците, погледнете положението в БГ-то. Никак не е розово. Най-добре ще е и в България да започне такава кампания.