Учените доказаха: Жените са по-добри зад волана!

Дамите превъзхождат мъжете по всеки един показател
Обновена: 15 май 2015 20:32 | 15 май 2015 19:35,
94
Учените доказаха: Жените са по-добри зад волана!
Снимка: Reuters, архив

Жените са по-добри шофьори от мъжете във всяко отношение, съобщиха Прес асосиейшън и в. "Дейли експрес".

Дамите са с по-добри показатели не само на практически тест. Те се представиха много по-добре и когато бяха наблюдавани, без да знаят, на едно от най-натоварените кръстовища във Великобритания - до Хайд парк в Лондон.

За изследването 50 шофьори са преминали практически изпит, докато други 200 са наблюдавани как преминават през натовареното кръстовище. По 14 показателя жените постигнали 23,6 точки от 30 възможни, докато мъжете събрали едва 19,8.

По един от показателите - спазване на дистанция, 27% от мъжете карали прекалено близо до предния автомобил, при само 4 процента от жените. Почти половината господата се доближавали до опасност прекалено бързо при само една четвърт от дамите.

Повече от половината мъже преминавали кръстовище на жълт сигнал при само 14 процента от жените. Само един процент от мъжете навлизали опасно в трафика при само 1 процент от жените.

По поведението на пътя жените също имали голямо надмощие, защото 39 процента винаги били любезни, при само 28 процента от мъжете.

Мъжете трудно ще преглътнат резултатите от изследването, защото само 13 процента от тях мислят, че жените ги превъзхождат зад кормилото. С подобно самочувствие са едва 28 процента от дамите.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
2
 
! Отговори
Оня без буса преди 9 години
До Анонимен (гоУемио шАфЙор)Абе, чичи, знаеш ли на каква палачинка ще станеш с тоя нов бус като се преобърне? понеже не е правен да те вози със 160-170.. или "той пътя хубав"как не са се обадили на 112 да доложат за тебе, убиец с убиец?"3 кубика" е само мозъкът ти
33
2
 
6
 
! Отговори
Бригадир с каскет преди 9 години
Наистина в стрелбата жените са по-добри, но само на мирно състезание, в реална бойна обстановка се паникьосват, колкото и да трениратл
32
0
 
4
 
! Отговори
до 48 преди 9 години
Момиченцето не е жена! Там си има съответната процедура. Говорим за английски женища с яки ръчища и страховити физически данни!
31
2
 
3
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Не знам какви са тези учени, но по моето скромно ненаучно мнение 80% от гафовете по улиците са от жени шофьорки
30
1
 
3
 
! Отговори
satira преди 9 години
Излиза че това просто е един тест за предпазливо каране, но не и за кои е по-добър
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жена съм, не съм шофьор, но съм на мнение, че жените и пенсионерите не са добри зад волана, просто ги познавам от разстояние в големия град, въпреки че има и мъже не добри шофьори, както и жени до
28
1
 
13
 
! Отговори
ъхъ преди 9 години
точно преди два дена в град Бургас гледам едно момиченце с едно БМВ кабрио напъва ама напъва да влезе в забранена улица. Тва червения знак с бялата хоризонтална линия явно нищо не и говори. Тва, че всички карат срещу нея, явно и тва не я стресна. Ама при тая тясна уличка като го качи тва БМВ половината на тротоара и като почна да му дереш ламарините отдолу, поне тогава не се ли усети, че нещата не вървят по план?
27
1
 
0
 
! Отговори
JONI преди 9 години
KOGATO SHOFIRA JENA NE JA DRAJTE ZA YSHITE ZASHTOTO MOJE DA OSTANETE BEZ CHLEN
26
1
 
5
 
! Отговори
Формулчо преди 9 години
Ами да....! То във Формула 1 само жени бре!
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако тук може да се спори, то със сигурност са по добри в спортната стрелба и по добри снайперисти от мъжете.Относно шофирането, зависи какво се счита за по добро - рисково и състезателно каране или предпазливо и кротко. Може да се паникьосват, да са по отговорни и реагират по лошо в трудна ситуация, но и по малко биха я предизвикали.
24
1
 
0
 
! Отговори
Бригадир с каскет преди 9 години
Тия са правили изследване в някоя паралелна вселена, тези изводи не важат в нашия свят.
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако и (учените)са жени (да)!!!!!!
22
1
 
1
 
! Отговори
цеЦи преди 9 години
Забавни новинки се публикуват от време на време тук,хубаво е да се посмявка човек ....браво,браво.
21
1
 
10
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
Споменатите "показатели" само показват, че жените са по-предпазливи шофьори, което е всеизвестен факт. Също както е факт, че жените имат по-лошо ориентиране в пространството, реагират забавено, не виждат случващото се в перспектива, все неща, които правят мнозинството от жените лоши шофьори. Естествено има и изключения.
20
0
 
1
 
! Отговори
Кольо преди 9 години
Айдебеееееее.Добре се посмях 'Петъчно' :-)
19
3
 
8
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Грешка,никога жена не била по добър шофер,да не говорим за паркиране,не само в БГ,а в целия свят.
18
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пълни глупости. Освен задръствания, друго не могат да правят.
17
2
 
4
 
! Отговори
Stonewall Jackson преди 9 години
Соросоидчето писало тази статия явно е чувало че една лъжа повторена 100 пъти става истина ...
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГРЕШКА.вчера една ,,добра каруцарка,, блъсна със 100 км.ч. спряла кола на светофар.била си изтървала очилата и ги търсила.никакъв спирачен път.И КВО МУ Е ДОБРОТО НА ТОВА.
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жените по-трудно взимат решение в извънредни ситуации. И ако в чужбина трафикът е уреден както трябва, там на всички им е лесно да карат, дори на 16 годишните. Но в България впечатлението ми е, че жените изобщо не шофират адекватно. Усещам ако жена кара в близост до мене, дори с периферното си зрение ги усещам как наближават някак си неадекватно и несигурно.