Радост преди да те засмуче животът. 1, 2, 3, 4... 12!

Столичното 144 СОУ "Народни будители" изпрати абитуриентите си
26 май 2015 15:35, Александър Попов
78

Снимка: Dnes.bg

С тъпани, ориенталски ритми и фойерверки дванадесетокласниците от столичното 144 СОУ "Народни будители" белязаха края на завършването си. Преди бала, както повелява традицията, в училищния двор паркираха от най-обикновени коли до скъпи джипове и лимузини.

Независимо кой с какво бе пристигнал - настроението бе приповдигнато. Единствено усмивките на част от шофьорите на абитуриентите могат да помръкнат, тъй като полицията чинно си записваше нарушителите, от чийто коли се показваха купонджии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Викаха, крякаха и на другия ден каляската се превърнала в тиква...
28
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хи-хи-хи! Нека викат, че от утре на опашка пред Бюрото по труда.
27
4
 
8
 
! Отговори
Продължение на 31 преди 9 години
Тъй като найлонът бил евтин, на Запад вече се наложила традицията да си шият разкошни - наистина като за принцеси, рокли от розов, светлосин, лилав, резедав, бял или жълт найлон и да се използват предимно от шаферките на сватби.Онези наши момичета, чиито бащи пътували на Запад (най-вече от номенклатурата) или които имали роднини на Запад, получавали такива рокли за абитуриентския си бал и будили завист - някои били дълги до глезените, други били до под коляното, но с пищни фусти под тях.
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Питайте софийските жени на възраст над 70 г. Имало е "тоалети на принцеси" през 50-те години. Тогава повечето момичета са отивали на бала си в кокетни роклички от крепон (релефна памучна материя, от която се шиели всекидневни летни рокли - след десетина пранета релефните фигури изчезвали и материята ставала гладка). шиели ги от такъв плат, защото трудно се намирали скъпи платове пък и не били по джоба на всекиго. По това време обаче на Запад бил много модерен найлонът /Продължавам/
25
3
 
19
 
! Отговори
88972 преди 9 години
Според мен тежи жени /на по 19 години са все пак/ им липсва елементарна класа. Няма нищо женствено в това да ръкомахаш като ***, да тръскаш месища и да крещиш с пълно гърло, нищо е си облечен в ефирна рокля, високи елегантни обувки и си с прическа на модна икона....нищо женствено няма, няма кокетство, няма я чистата женска суетност...ей така да се усмихне загадъчно, живо, харизматично.....
24
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бе не знам за колко готини се имат, ама миналата година имах гости от чужбина точно в края на май и те, горките, се шашнха. Изобщо не успяха да проумеят каква е идеята на тая кллоунада. Да и там си правели тържество, но си се събирали съвсем скромно с класа и учителите в училището, хапвали, пийвали, говорели си малко, разменяли си телефони, правели си снимки и до там. За такова чудо дори не бяха чували!
23
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
WTF е това нещо на снимка номер 7 ?
22
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези на снимката по-скоро ще имат да смучат на живота, отколкото обратното!
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Снимките от Околовръстното ли са?
20
3
 
10
 
! Отговори
Мога да разкажа нещо преди 9 години
от средата на 60-те години,случило се е в паралелката на една от колежките на майка ми. Тогава са отивали с колите направо в ресторанта.Едни решили да са оригинални и пристигнали така: Момчето водило за юздите магаренце, а на гърба на магарето седяла дамата - ученичка от същата паралелка, издокарана като принцеса.Това се е случило в София.Няколко години по-късно вече са ги задължавали да се съберат в училищния двор и оттам са ги извозвали с автобуси до големи зали -"България", "Фестивална" и др
19
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен16Определено не сме изглеждали като магистрални труженички, за разлика от повечето на снимките.
18
12
 
10
 
! Отговори
До 9 преди 9 години
Не те знам доколко си болярин, но това "броене" го е имало още през 70-те години на 20-и век. След последните учебни занятия, с ученически униформи, тръгвали в колона по един по осевата линия на по-оживените булеварди, крещейки "Едноооо, двеее ..." и т.н.Питай по-възрастните. Виж снимките им в албумите - и хубави тоалети, и смешновати, разкошни прически на зрели госпожи, а под тях - лица на момиченца.И вчерашни хлапаци, издокарани в скъпи костюми. Сега критикуват, но не са били по-различни!
17
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 16Ами да ти кажа тази мода с ориенталските ритми вече "минава" 25 години...
16
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Господин за един ден!На балканите пурковци колкото щеш.
15
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Толкова са грозни че и за околовръстното не стават.Живота определено няма да е "благосклонен" точно към тези на снимките от 1 до 7.
14
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Освен една доста едра мома с рокля, която щеше да й стои по-добре, ако не беше толкова къса, видяхте ли друг дразнещ тоалет? Нито неприлично разголени, нито кичозни са.Стига сте се излагали!Припомнете си кой от вас какво е правил в последния ден в гимназията, после разровете старите албуми и се вижте как сте изглеждали самите вие на абитуриентския си бал.Що се отнася до ориенталските ритми - това е мода, която ще отмине и никой няма да си я спомня след време или ще се усмихва снизходително.
13
4
 
18
 
! Отговори
666 преди 9 години
Деградация отвсякъде са тези!
12
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аман от позьорщина. 12 години прошляци и за една вечер се правят на нещо, дето не са били никога, няма да бъдат и дори не им отива.
11
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имат за какво да се радват. След у-ще животът ми не е бил песен, сблъсквала съм се с много трудности и несправедливости, но никога не съм си пожелавала да се върна в онези години. Това да си зрял и самостоятелен е най-ценното нещо! Животът засмуква повечето хора, защото ролята на училището е да ги смаже и подчини от най-ранна възраст.
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прекрасно заглавие ! Колко ли вечикомудри коментари ще генерира това "засмуче" ?