Мис Пиги – феминистка на годината

Била поласкана, но не и изненадана от наградата
5 юни 2015 11:12,
6
Мис Пиги – феминистка на годината
Снимка: БТА

Мис Пиги - екранна и телевизионна звезда, дива, модна икона и един от най-популярните и обичани герои от кукленото шоу на Мъпетите, е тазгодишната носителка на феминистка награда, присъдена й за принос към обществото от Центъра за феминистко изкуство "Елизабет Саклър" към Бруклинския музей в Ню Йорк, предаде Ройтерс.

Церемонията по награждаването включваше разговор на обаятелната и пряма Мис Пиги с иконата на феминизма Глория Стейнем, както и 20-минутна видео ретроспектива на дългогодишната й кариера. На церемонията присъства и възлюбеният на звездата, жабокът Кърмит.

"Поласкана съм, но откровено казано, не съм изненада, че бях удостоена с тази награда. Чудесно е все пак, че ме почитат редом с други легенди, модели за подражание и пионерки на женското великолепие", се посочва в изявлението, направено от Мис Пиги.

Сред предишните носителки на почетния приз на Центъра зафеминистко изкуство "Елизабет Саклър" са писателката Тони Морисън, бившата съдийка от Върховния съд на САЩ Сандра Дей О'Конър и Мюриъл Сийбърт, първата жена брокер на нюйоркската фондова борса.

Годишните награди на Центъра за феминистко изкуство отдават почит към жени пионери в сферите им на изява. Президентката на учреждението Елизабет Саклър заяви, че Мис Пиги е въплъщение на изключителен дух, решителност и характер и е преподала ценни уроци за преодоляването на препятствия на поколения фенове.

Мис Пиги е звездата на телевизионното Шоу на Мъпетите, излъчвано от 1976 до 1981 г. Най-скорошната й изява на големия екран е във филма "Мъпетите 2" от 2014 г.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
спейййййс преди 8 години
ХА ............ПРАСЕТА В КОСМОСА!!!!!!!!!!!
4
0
 
3
 
! Отговори
Мис САЩ преди 8 години
Наградена е щот американките разпознават предимно себе си в нея като се огледат в огледалото :)
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лилето Пвалова кога се е изрусила бе?
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това какво трябва да означава..., Че всяка феминистка е ***, или всяка *** е феминистка?:))))
1
2
 
6
 
! Отговори
alpha male преди 8 години
Офффф, съюза на недоклатените грозотии и награди ли раздава вече?

Спонсорирани публикации