Не правете пиш в басейните, дебне опасност отвсякъде

Зачервените очи са най-малкия проблем
Обновена: 26 юни 2015 12:29 | 26 юни 2015 11:50, Александър Попов
21
Не правете пиш в басейните, дебне опасност отвсякъде
Снимка: Булфото, архив

Очите се зачервяват в басейните не от хлора, с който се дезинфекцира водата, а от реакцията на урината с химикала, съобщи в. "Индипендънт".

От същата реакция се образуват вредни газове, които могат да поразят белите дробове, сърцето, нервната система. Проблемът е толкова сериозен, че американските здравни власти са започнали активна образователна кампания.

"Тази миризма на хлор в басейна всъщност не е хлор - каза Крис Уайънт, председател на Американския съвет по качество и безопасност на водата. - Това, което обонянието Ви усеща, са химикали, които се образуват, когато хлорът се смесва с урина, пот и мръсотия от телата на плуващите".

Въпреки твърденията, че във водата се поставят химикали, които се оцветяват при поява на урина, на които вярват половината американци, всъщност е много трудно да бъде установено кога някой не е спазил приличие. Най-добрият индикатор за това са зачервените очи.

Урината в обработените с хлор плувни басейни в действителност намалява ефекта на хлора и това означава, че трябва да се увеличи неговото количество. Дори и това да бъде направено, хлорът не се справя с много бактерии и те продължават да си виреят в басейна с дни след като са се появили.

Затова експертите настояват къпещите се в басейните да бъдат много внимателни с хигиената и да се мият добре преди да влязат в тях, както и да се облекчават в тоалетните.

"Не става въпрос за високи технологии, а за най-обикновена благовъзпитаност - изтъкна Микеле Хлавса, ръководител на Програмата за безопасно плуване към американския Център за контрол на инфекциозните заболявания. - Хората трябва да използват басейна, за да плуват, тоалетната - за да ходят по малка нужда, а душовете - за да се изкъпят, преди да влязат в басейна. Всичко е толкова просто".

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: басейнуриниране
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От години съм спрял да посещавам басейни, именно заради гнусотията, която се намира във водата.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко е по вина антибългарската партия ДСП! Вън фесляците от България! Вън!!
13
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да разбирам ли че през зимата водата която тече от чешмата и смърди на хлоз всъщност е пълна с пикня????Вие сте АБСОЛЮТНИ ***!Американците също са такива.
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един младеж от Пловдив изпраща приятелката си на гарата и за да я изненада напълнил купето с бели и червени рози. Качило се момичето и като видяло цветята, се показало на прозореца:- Много хубави чирвени рози!- И белити, и белити съ от мени!- Ибе ми съ, ама влака тръгва!
11
0
 
9
 
! Отговори
Smiley преди 8 години
Саше, саше ... много си *** саше
10
1
 
17
 
! Отговори
Извинети преди 8 години
Извинети, мога ли да питам колко струва да ми напишете статия за бизнеса ми.Адреса ми е София, бул България 6.Минети към 18 пред офиса.Също така знаети ли колко е струвало на агрион тази статия, защото там ни мога да пиша коментар.Искренно ваш Евлоги.Благодаря ви.
9
0
 
35
 
! Отговори
Леле.. преди 8 години
Тази миризма на хлор в басейна всъщност не е хлор Това, което обонянието Ви усеща, са химикали, които се образуват, когато хлорът се смесва с урина, пот и мръсотия от телата на плуващитеТогава по страшния въпрос е, защо усещам същата миризма и при питейната вода?!
8
1
 
25
 
! Отговори
Цециту преди 8 години
Като цяло авторът не е в час с булгарския език.Дума "пиш" в нашият език няма."Не правети" го използват хора, които нямат понятие от правоговор.Ако ви е необходим редактор, понеже сте уважаващ себе си сайт, ми пишети.
7
1
 
21
 
! Отговори
БЕЛ преди 8 години
ДНЕСКАДЖИИТЕ, отново издавиха рибата в язовира !!!
6
5
 
8
 
! Отговори
Бизнесмен с ауди преди 8 години
Аз не мога да ги разбера тия хора, дето правят пиш в басейна! Толкова ли не могат да пратят секретарката или изобщо, когото и да било от свитата, може и някой от охраната даже, да отиде да донесе едно гърне!Ще се свърши човек работата културно, в гърне до басейна, после ще го отнесат гърнето и пак си влизай в басейна! На чистичко!
5
0
 
31
 
! Отговори
ники преди 8 години
-Искаш ли да си говорим на "Ти" ?- Добре, кажети!
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аууу от кое село е тоя стажант дето сте му дали да напише/публикува статия?
3
1
 
19
 
! Отговори
Андрей Луканов преди 8 години
Не праветИ? Пловдив? България? Народе?
2
3
 
21
 
! Отговори
Бай Хой преди 8 години
Сашкоооуууу, от кое село дуйде в наштъ София?Не праветИ??? Аз викам да се обадиш по Тилифонъ на редакторчето и да го питаш как се пишат някои доста прости димучки в българският език.Айде със здравИ да си останити.
1
3
 
13
 
! Отговори
гого преди 8 години
Е хубаво, какво толкова станало. Виж ако се облекчават и по голяма нужда в басейна ще стане по-сложно...