Акула нападна сърфист, той пък я наби

Огромното животно отплувало уплашено и гладно
Обновена: 20 юли 2015 12:29 | 20 юли 2015 09:50,
40
Акула нападна сърфист, той пък я наби
Снимка: YouTube

Десетки хиляди зрители станаха свидетели на нападение на акула над сърфист.

Сърф състезанието в Южна Африка беше излъчвано на живо по телевизията. Австралиецът Мик Фанинг беше нападнат в гръб от акулата.

Състезанието беше спряно, а сърфистът беше изтеглен с джет.

Според състезателя акулата първо е захапала въжето на сърфа. Мъжът ударил няколко пъти акулата с юмруци, а след това и със сърфа. Това уплашило животното и то отплува.

Вижте видеото от инцидента:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
5
 
! Отговори
много шум за нищо преди 8 години
Акулата ако искаше да го нападне, от този щяха да изплуват само няколко останки. За незнаещите - повечето акули се приближават на минимална дистанция и побутват с нос когато не са сигурни дали жертвата им е тюлен (в буквален смисъл разбира се :) ). Има много такива случаи при които акулите побутват сърфиращи и моментално изчезват без да нападат. "Бил я ударил и тя избягала" - типична новинарска простотия.
27
1
 
8
 
! Отговори
Луд с Мотика преди 8 години
Един човек влиза в докторски кабинет и казва на доктора. "Докторе, ухапа акула!" а доктора му отговорил "Ам те така правят."
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до анонимен Трябва да я удариш по носа и разбира се да нямаш кървяща рана. Абе на теория е лесно...Годишно от акули умират около 100 човека..а от болести от ухапване на комари 2-3 милиона.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Акулите не ядат хора, както и не реагират на човешка кръв! Реагират на рибешка! Къпете се спокойно хора! от акула до акула има разлика! Вкусовите рецептори на бялата са навътре в устата и за да разбере дали нещо става за ядене, тя трябва да опита. За съжаление с тези габарити резултатите понякога са трагични! Изяден от акула човек няма! Смъртните случаи са в резултат на кръвозагуба. Очите и носа на акулата са най-чувствитветлни и за това при такъв близък контакт най-нормалното е да я удариш там.
24
4
 
10
 
! Отговори
Зоополис преди 8 години
Сега на тоя сърфист му се беа мамата. Ще го погнат "4 лапи" и Енимал Ре$кю и ще им плаща яко за да им запуши устата. Иначе все едно че ме напада и лае бездомен пес и аз го сритвам, ама разликата е че случката е във морето.
23
0
 
6
 
! Отговори
t-rex преди 8 години
Знам за акулите, че те не нападат хора във водата, а върху дъските за сърф, защото отдолу силуетът им прилича на тюлени. Мисля си, че в случая акулата е грабнала дъската и късмета е там, че някакси е прегризала въжето, а не е повлякла и човека, иначе под водата може би щеше да пусне дъската и да ръфне човека. Съмнява ме, че сърфиста я е набил и затова се е отървал. Това е само мое предположение от филмчетата които съм гледал за акулите. Иначе аз акула съм виждал само под формата на филе в чиния
22
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предполагам допълнителното оцветяване на долното му бельо,в жълто и кафяво,е прогонило добичето,а не, не видените от никой юмруци.
21
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия много бързо го спасиха....колко време мина докато дойдат до него, и се чудя как се провождат състезания на места, където има акули, а винаги съм се чудела как се къпат хора там...да знаеш, че за миг можеш да не си жив или без крайник цял живот. Е това не мога да го разбера.
20
0
 
22
 
! Отговори
Тони преди 8 години
На практика акулите са любопитни като малки кученца или бебета. Виждат, че нещо се люшка по вълните, пробват дали става за ядене и ако да - папкат, ако не - зарязват го. Този човек имаше късмет, че хората не са обичайна плячка на акулите - едно, и второ - че не е успяла да го захапе и да му пусне кръв. Защото ако акулата усети кръвта, тогава наистина шансовете щяха да му намалеят до минимум. А опита му да я удря с юмруци е хем адекватно поведение, хем естествена отбранителна реакция.
19
1
 
27
 
! Отговори
freax0r преди 8 години
Дано акулата не ви чете сайта, че ше ви съди за тия долни лъжи.
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Късметът му е бил, че акулата не е очаквала такава реакция и сигурно не е била много гласна, иначе...
17
0
 
13
 
! Отговори
хаха преди 8 години
Браво на човека, че е успял да запази самообладание и да се справи с акулата !
16
2
 
8
 
! Отговори
ККК преди 8 години
Акулата няма да избяга ако не се уплаши бе ! Очите и са слабо място достатъчно е да я улучиш с един юмрук за да има шанс да избяга ! Това е природата на макар и такова животно като акулата . Зад вълните не се вижда какво прави сърфиста защо всички не искате да повярвате че човек който живота му е да плува в такива води с акули не може да и удари един ? Това че вие ще се *** не значи че всички са като вас !
15
0
 
25
 
! Отговори
Йори преди 8 години
Гледах едно филмче на Дискавъри за хора оцелели след нападение на акули. Накрая на филма един от тях, който се беше отървал точно удряйки акулата с юмруци в муцуната и бъркайки в очите й каза: И ако случайно сте във водата и ви нападне акула, не забравяйте, че тя току що е попаднала на най-страшния хищник обитавал някога тази планета. :-)
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Иван.А като сте така добре запознат с тренировките на сърфистите дали случайно не можете да се запознаете и с това, че риба тежаща около 30 килограма спокойно може да се справи със човек тежащ 90 ако е във водата.... акулката изглежда да е малко по-голяма от 30 кг... Ако е тръгнала да го яде то само късметът го е спасил от това... по-вероятно е животното да е било любопитно какво е това дето се плицика по вълните..
13
1
 
20
 
! Отговори
мда преди 8 години
като човек гмуркал се при акули мога да кажа че шубето си е голям страх... Този хищник с перфектни движения чак граничещи с грация е неповторима гледка във водата. Акулите не обичат хората и предпочитат да ни избягват във водата. При мой опит да се приближа до акулата (отдавам го на временна невменяемост от моя страна) тя просто предпочете да си тръгне. Но веднъж видях и гладна акула... Тогава всичко във водата разбира какво е хищник. Човека е имал късмет според мен не мога да не му се възхитя.
12
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не я е набил, а човекът е изкарал страшен късмет. Еййй, плиткоумни ***!!
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До10В случая, Човекът като го гледам и слушам е загубил и ума и дума съвсем разбираемо, още по-малко да е мислил как да и бърка в Учите. Нейната цел не е била да го яде.
10
1
 
12
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 8 години
Едно време тати разпраяше една лакардия как може са отарвеш от мечка в гората-ами зимаш фашкийте и я замеряш в очите и тя кат са мъче да ги махне и ша са омаже та нищо нема да вижда и ти айде дим да та нема и кат го питам-тате,ми отде фашкий бе той са смей и вика-ами ти кат видиш мечка фашкий бол ша напрайш...пък тоз сигур и той тай напрайл с таз риба бе-напълнил гащите ама тя кат си нема ръце зела та избегала от вонята,ами то тай става кат им одиш на крака я в гората я в морето-демек у тех си
9
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми тъй де, като се приготвяш да обядваш, не очакваш храната да те набие, нали така? Горката акулка от къде да знае, че ще попадне на такава опърничава храна. :))) Браво на човека, че не е загубил присъствие на духа, че иначе можеше сериозно да пострада.