Кръшкачи на показ – хакнаха сайт за изневери

Заплашени са данните на 37 млн. изневеряващи си съпрузи
Обновена: 21 юли 2015 14:07 | 20 юли 2015 13:56,
26
Кръшкачи на показ – хакнаха сайт за изневери
Снимка: Ашли Медисън

Хакери обявиха, че са откраднали данните на 37 милиона изневеряващи съпрузи от сайта Ашли Медисън, в който хората, желаещи да имат извънбрачна афера, могат да си уредят онлайн срещи, предаде Ройтерс.

Киберпиратите са се нарекли Ударен екип. Те заплашиха, че ако сайтът не бъде закрит, те ще пуснат в интернет голи снимки и разкази за сексуалните фантазии на 37 милиона души, регистрирали се в сайта, за да си намерят извънбрачен партньор.

Хакерите заплашат да публикуват и истинските имена на потребителите и данните за техните кредитни карти. Киберпиратите настояват за закриването на още няколко подобни сайта.

За да докажат, че са сериозни, хакерите дори публикуваха 40 мегабайта данни на потребители от сайта, в това число и информация по кредитните им карти.

От Ашли Медисън потвърдиха, че сайтът им е жертва на хакерска атака, като в момента IT специалистите им се опитват да изтрият вече публикаваната в сайта информация на потребителите.

"Медийната ни група беше заплашена, че ако не изтрием сайта, личната информация на всичките ни потребители, включително и сексуалните им фантазии, и транзакции по кредитни карти с реални имена и адреси на клиенти, ще бъде публикувана", съобщават собствениците на Ашли Медисън. Потребителите на другите сайтове за запознанства от същата медийна група не са заплашени от хакерите.

Освен, че сайтът е проводник на изнереви, друго нещо, което разгневило хакерите е фактът, че от Ашли Медисън искат по 15 паунда, за да изтрият всякаква информация на потребителя, ако той реши, че вече не иска да използва услугите му. От хакерската група обаче твърдят, че това е пълна лъжа и твърдят, че информацията на хора, които са заплатили тези 15 паунда, все още се пази от сайта.

От Ашли Медисън твърдят, че извършителите на атаката са идентифицирани и най-вероятно става въпрос за пробив отвътре. По думите им става въпрос за човек, който работи за компанията, въпреки че работата му не е свързана с поддръжката на самия сайт.

Компанията поднесе извинения на потребителите си, като се оправдаха, че вече никой не е в безопасност от кибер атаките. Обещават и да търсят съдебна отговорност за злоупотребата.

Ашли Медисън планираше да излезе за първи път на борсата в Лондон и да събере 200 милиона долара. Мотото на сайта е: Животът е кратък, така че се впуснете в любовна афера.

Според статистически данни сайтът е посещаван от 124 милиона души месечно и е достъпен на редица езици, сред които китайски, английски, немски, френски, испански, гръцки и др. Той е собственост на канадската компания Авид Лайф медия. Сайтът е кръстен на две популярни английски женски имена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
3
 
! Отговори
Alex преди 8 години
До ТВ продуцентАко нямаше любов, щеше да е практически невъзможно да си напишеш коментара, защото нямаше да съществуваш. Истината е, че без любов нищо хубаво не става. Повечето хора от предното поколение са били доста наясно с това. Много се радвам, че съм на 25 години и знам, че без любов нищо не става. Съветвам те да я потърсиш в най-старата книга. Бог е любов :)
18
9
 
1
 
! Отговори
ТВ продуцент преди 8 години
Абе лигльовците с излиянията за еднопартньорието: няма любов, вие в коя сапунка живеете?! Такива наивници като вас са идеални за сеир! Дайте си имената! Търсим кандидати за резил!
17
5
 
2
 
! Отговори
ТВ продуцент преди 8 години
Публикувай имената! Търсим участници!
16
8
 
8
 
! Отговори
Pimp C преди 8 години
Има два типа жени - едните само изневеряват , другите офейкват с любовника (който после ги зарязва де)
15
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Винаги съм държал на честните отношения не само в личния живот а и в работата. Това колко хора има регистрирани по тези сайтове направо ме хвърля в потрес... Може и да съм стар и закостенял в разбиранията си че семейството е ценност която трябва да се пази но явно все по-малко хора мислят така при това не просто защото така им е хрумнало а защото постоянно се набива в главите че така е редно и правилно... Не не е! Българите са оцелели защото са си пазили традиции и ценности... А сега?
14
5
 
23
 
! Отговори
... преди 8 години
Бре това с изневярата не го разбирам! Бре като ти се *** ми, че не се жени и ги сменяй един след друг! Като не ти харесва жена ти или мъжът ти ми що си се оженил или омъжила!? Много е тъпо! Като не ти харесва даден човек и искаш нещо друго ми просто е, казваш му довиждане и се клецаи с който и където искаш!
13
5
 
26
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Това може само западен изперкал *** да си наблъска всички реални имена и адреси и телефони в сайт за *ане при положение, че е женен.
12
4
 
40
 
! Отговори
Федор преди 8 години
Докъде стигнахме - хакери, които по смисъла на закона извършват престъпление, да защитават семейните ценности и добрата бизнесетиката. Объркан свят, другари, вече не можеш да разбереш кой е от добрите и кой от лошите...
11
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако жена ви кисне до късно пред компютъра, спокойно можете да и набиете шутовете и да я изгоните и няма да сбъркате. Със сигурност вече е стъпила на пътя .
10
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И Гепито е пълно с неначесани български домакини, които кръшкат с който им падне.
9
2
 
17
 
! Отговори
Alex преди 8 години
До 9Съвета, който даваш не е правилен. Ако в един брак има любов, нищо и никой освен Господ не може да ви раздели :) Поздрави :)
8
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До - 3Семейство и деца се правят не когато *** реши и татьо ти определи. Това е много сериозен ангажимент. Преди такава стъпка трябва да си се наиграл и много внимателно да си подбереш партньора за живота ти от тук нататък. Кръшкачи са обикновенно семейни двойки взели се от куртоазия или просто защото ги присърбяло...
7
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато някой приятел ми каже, че няма проблеми в брака, че с жена си не се карат и само се обичат, винаги го гледам с насмешка. Няма такива бракове, навсякъде е едно и също. Що се отнася до изневярата, ако ще го правите, направете го така че да не се разбере. Иначе след това счупеното трудно се залепва.
6
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До mda Ти ако се определяш за биологичен вид, аз се определям като хомо сапиенс и ценностната ми система доминира над инстинктите. Иначе е много удобно на подмолните, сексуално коплексирани хора да се оправдават с рефрена - в природата,бля,бля...
5
7
 
11
 
! Отговори
Insert coin преди 8 години
Взели информация и заплашили,че ще я пуснат.Детски работи.Значи нямат нищо или са нерешителни страхливи мишоци.Ако наистина искат да действат нека го направят.Резултатът ще е интересен от стотина милиона колко ще си развалят семействата?Каквото искали- получили.Multiplayer или Single-player?
4
4
 
26
 
! Отговори
- преди 8 години
До Анонимен 3Добре е, че е под достойнството ти, но колко бързо ги сменяш с това чао? Ако имаш семейство, деца, пак ли по същия начин (ще) действаш? Големи щастливци са тези, които са намерили любовта в един човек и успяват да я съхрняват въпреки всички превратности на живота и промени във външността :)
3
6
 
30
 
! Отговори
mda преди 8 години
Моногамията не е заложена генетично на много биологични видове. Дори бих казал, че е рядко срещана. При хората е определено въпрос на избор. Ако се чувстваш напълно щастлив с човека до себе си няма да прескачаш като пчеличка, но искам да добавя че за да си щастлив с някой се иска и мнго усилия от твоя страна и това важи както за мъжете така и за жените...
2
2
 
26
 
! Отговори
Генерал Гадорян преди 8 години
Ами не знам ама е масово явление.
1
11
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Генерал ГадорянИзневярата е комплексарска, андрешковска изцепка. Голям бабаитлък да седиш на два стола, няма що. Мен като не ме кефи вече една жена, чао и следващата. Под достойнството ми е да се крия като мишок за едното бодване.