Рецептата Dnes: Мезето на майстора

Кулинарно предложение от топ готвача Иван Звездев
25 юли 2015 09:29, Мария Дуковска
6
Рецептата Dnes: Мезето на майстора
Снимка: zvezdev.com

Необходими продукти:

 
2 кг свинско филе
100-150 г кашкавал
1 буркан стерилизирани домати
5-10 скилидки чесън
1 к.ч. олио за пържене
5-6 дафинови листа
2 пълни с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
сол на вкус
15-20 зърна черен пипер
пипер микс (черен, зелен, червен и бял)
 
Приготвяне:
 
Нарязваме свинско филе на 6 пържоли с еднаква дебелина. Посоляваме, поръсваме и от двете страни с шарен пипер.
 
Овалваме пържолите в брашно и ги запържваме до зачервяване в сгорещено олио.
 
Нарязваме скилидки чесън и ги слагаме на дъното на тава за печене, заедно с дафинови листа и зърна черен пипер. Отгоре редим зачервените пържоли.
 
В купа слагаме стерилизирани домати, поръсваме с брашно и червен пипер. Разбиваме добре с готварски тел и заливаме пържолите.
 
Завиваме с алуминиево фолио и поставяме в предварително загрята фурна. Печем на 180 градуса в продължение на 30 мин. След това намаляваме температурата на 150 градуса и печем още 60 мин.
 
Покриваме пържолите с филийки кашкавал, докато са още горещи и поднасяме с бланширани гъбки.
Рецептата е предоставена от Иван Звездев за Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: мезерецептисвинско
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Две кила свинско филе и само шест пържоли!? Тука има некаква мистерия, братя! Това е за наяждане, не е само за мезене.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
6 пържоли с един буркан стерилизирани домати, какво мезе бе, то си е цяла манджа.
2
0
 
10
 
! Отговори
МиГ-25 преди 8 години
Ще я сготвя .Днес , имам рожден ден и ще се поглезя .
1
1
 
15
 
! Отговори
8 преди 8 години
МАНДЖАТА Е ФАНТАСТИЧНА ,НО СРЕД ЛЯТО ДА ГОТВИШ С ДОМАТИ ОТ КОНСЕРВА?!ВАНЧО,ВАНЧО,НЕ ТЪЙ,МОМЧЕ!

Спонсорирани публикации