Снимка: Личен архив
|
Продукти:
4 големи патладжана
5 супени лъжици царевично брашно
2 щипки сол
3 супени лъжици подправка за риба (готов меланж)
2 супени лъжици копър
1 кофичка кисело мляко
1 щипка чесън на гранули
4-5 супени лъжици олио
Приготвяне:
Патладжаните се нарязват по дължина. Овалват се в царевичното брашно, предварително смесено със солта, рибената подправка, копъра.
Печете патладжаните в предварително загрята на 200 градуса фурна като ги заливате периодично с олиото. Патладжанът поема доста мазнина, затова доливайте на око.
За соса:
Смесете киселото мляко, чесъна на гранули (по желание може и пресен) и щипка копър се смесват енергично, докато сместа придобие равномерна течна консистенция.
Сервирайте с гарнитура от пресни домати и маслини.
Още апетитни рецепти може да видите в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase