Рецептата Dnes: Патладжани на фурна с чесново-млечен сос

За обяд или вечеря, преценете сами и пробвайте
7
Рецептата Dnes: Патладжани на фурна с чесново-млечен сос
Снимка: Личен архив

Продукти:

4 големи патладжана
5 супени лъжици царевично брашно
2 щипки сол
3 супени лъжици подправка за риба (готов меланж)
2 супени лъжици копър
1 кофичка кисело мляко
1 щипка чесън на гранули
4-5 супени лъжици олио

Приготвяне:

Патладжаните се нарязват по дължина. Овалват се в царевичното брашно, предварително смесено със солта, рибената подправка, копъра.

Печете патладжаните в предварително загрята на 200 градуса фурна като ги заливате периодично с олиото. Патладжанът поема доста мазнина, затова доливайте на око.

За соса:

Смесете киселото мляко, чесъна на гранули (по желание може и пресен) и щипка копър се смесват енергично, докато сместа придобие равномерна течна консистенция.

Сервирайте с гарнитура от пресни домати и маслини.

Още апетитни рецепти може да видите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
4
 
! Отговори
Мечо Прах преди 8 години
До До zeusКовро, Всяка вечер готвя за 5ма! Да не чувам глас... Оправдания за непознаване на процесите в кухнята важат само пред неуките лелки пред блока. В 21ви век можеш да влезеш и да попрочетеш повечко за нещата, които занимават ежедневието ти, как да ги направиж по-добре и по-ефективно.
5
3
 
3
 
! Отговори
До zeus преди 8 години
А ти, немързеливия, колко пъти си се прибрал от работа и си се хванал да сготвиш? Особено в тези жеги да висиш над горещата печка си е мъчение.
4
1
 
3
 
! Отговори
pioner преди 8 години
остава само да кажат от коя фирма да си купуваме и подправките
3
3
 
3
 
! Отговори
zeus преди 8 години
До Мечо ПрахМързелива рецепта, брат, като за съвременните жени, да имат повече време да висят у Фейсо ;)
2
0
 
5
 
! Отговори
Мечо Прах преди 8 години
Какъв е този чесън на гранули??? Не искате ли на прах....Дайте малко по ЗЕЛЕНО, ЕКО, БИО или както там се казва!
1
0
 
4
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Става вкусно, но не толкова, колкото ако е пържен. Плюс на тази рецепта е, че е мързелива, така могат и тиквички да се правят.