Тревата не става по-зелена с втората венчавка

Разведените мъже често посягат към хапчета
17 авг 2015 20:48, Александър Попов
5
Тревата не става по-зелена с втората венчавка
Снимка: Reuters, архив

Разведените мъже посягат повече към антидепресантите по време на втория си брак, независимо от факта, че могат да попаднат на добра съпруга, установи съвместно международно изследване, цитирано от в. "Дейли мейл".

Учени от лондонския "Юнивърсити колидж" и колегите им от шведския университет Йоребро изследвали масив от данни, включващ 200 000 мъже, родени между 1952 и 1956 година.

Повторно оженилите се мъже били с 27 процента по-висок риск да взимат антидепресанти, в сравнение с останалите. А тези, които останали в брак с първата си съпруга, изпадали много по-рядко в депресивни състояния.

През 1985 година, когато изследваните представители на силния пол били на около 30 години, 72 246 от тях били разведени. Учените сравнили нивата на депресия на разведените и повторно оженилите се с останалите мъже.

Според учените стресът от втория брак най-вероятно се дължи на по-трудните отношения с новите сродници и най-вече с доведените деца в семейната двойка. А тези проблеми неминуемо водят до предписването на антидепресанти.

Не са за пренебрегване и финансовите проблеми, възникващи след развода. Авторът на проучването Скот Монтгомъри съветва мъжете да не бързат да се впускат безразсъдно във втори брак, надявайки се той да е по-успешен.

"За жалост тревата не става по-зелена с втората венчавка", заключава Монтгомъри.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тогава са смени тревата с която се е напушил въпросния мъж на второ венчило ...
2
0
 
4
 
! Отговори
Крещяща чума :) преди 8 години
До Анонимен 2Значи без виагра за теб съм непоносима, а?!
1
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Тук не пият антидепресанти, пият алкохолНа запад ги е страх да не си загубят работата ако усетят алкохола, а и приятели нямат

Спонсорирани публикации