Рецептата Dnes: Яйца ала Бенедикт с цвекло и сос холандез

Специалитет сетивата ви, за вашите близки и приятели
0
Рецептата Dnes: Яйца ала Бенедикт с цвекло и сос холандез
Снимка: Личен архив

Продукти:

2 яйца
2 филийки хляб
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
100 г настърган овчи кашкавал
2 бр луканкови пръчици
За салатата:
100 г червено цвекло
100 г червено зеле
50 г слънчогледови семки
2 супени лъжици зехтин
½ супена лъжица оцет
1 щипка сол
За соса холандез:
4 жълтъка
2-3 супени лъжици зехтин
сокът от ½ лимон
1 щипка черен пипер

Приготвяне:

2-те яйца се забулват във вряща вода. Извадете ги с решетъчна лъжица. Двете филийки се запичат на тостер. Средината им се изрязва с помощта на чаша, за да се премахнат коричките. 

Използвайте филийките като канапе – поставете върху едната от тях готовите яйца. Върху другата филийка поставете салатата.

За салатата:

Настържете зелето. Червеното цвекло нарежете на кубчета и сварете. Смесете със слънчогледовите семки. Овкусете със зехтин, оцет и сол. Поставете салатата върху канапето от препечена филийка.

Накрая залейте със сос холандез.

За соса холандез:

На водна баня разбъркайте 4-те жълтъка, докато започнат леко да се стягат. Добавете на тънка струя зехтина. След това и лимоновия сок. Поръсете с подправките. Бъркайте непрекъснато. 

Залейте яйцата ала Бенедикт със соса. украсете с луканкови пръчици и сервирайте! 

Още апетитни рецепти може да видите в  кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации