Без иранка на футболен турнир, мъжът й не я пуска

Ислямските закони дават право на съпруга й да я спре
16 сеп 2015 16:34,
27
Без иранка на футболен турнир, мъжът й не я пуска
Снимка: Twitter

Иранска футболистка, известна като Лейди Гол, няма да присъства на голям международен турнир, защото мъжът й е забранил, съобщава Дейли мейл.

30-годишната Нилуфар Ардалан няма да пътува със съотборничките си по футбол на азиатския еквивалент на Шампионска лига, тъй като съпругът й отказва да я пусне да пътува извън страната. Според Ислямското право омъжената иранка трябва да поиска разрешение от половинката си, за да поднови паспорта си. Съпругът на Нилуфар обаче отказал, защото поискал жена му да бъде на първия учебен ден на 7-годишния им син.

"Съпругът ми не ме даде разрешение, за да отида в училището и затова ще пропусна мачовете", разказва спортистката пред местно издание.

"Иска ми се властите да измислят някакъв механизъм, с който жените спортистки да могат да защитят правата си в такива случаи", допълва тя.

Жената е трябвало да отпътува с отбора си към Малайзия за започващото идния понеделник състезание.

"Като мюсюлманка, искам да допринеса за това флагът на Иран да се вее на високо. Не искам да ходя на почивка или развлечение", обяснява Нилуфар.

Казусът предизвикал дебат в Иран, като основните обвинения са, че такива семейни случки не трябва да бъдат така шумно разгласявани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Към Мъжете.Я си помислете колко неща сте искали да забраните на жените си, но понеже нашите жени са свободни и еманципирани просто ви е казала "Абе гледай си работата" ;-)) Мъжът и явно няма нищо против да играе футбол, а и има и паспорт(явно друг път е пътувала с отбора) който в случая е изтекъл. Човека е искал да са едно щастливо семейство на 15.09.2015
17
0
 
1
 
! Отговори
Я! преди 8 години
А! За пръв път виждам червен пингвин.
16
0
 
1
 
! Отговори
? преди 8 години
Имаш ли нещо да кажеш за демократично избрания им лидер Мосадек?Аятоласите ли го свалиха?(Въпроса е до анонимния обвиняващ "аятолacили" ) или Британските тайни служби преди всичко защото при него загубваха КОНТРОЛ над иранския петрол?
15
1
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Мдаа, исляма е много толерантна и напредничава религия. Жалко че практикуващите го не са.
14
0
 
2
 
! Отговори
,, преди 8 години
До Анонимен"...Не знам как стоят нещата с разводите, ама май там жена ако поиска развод няма да доживее до залез слънце на същия ден..." дали няма да доживее до следващия ден ще разберем ако ни покажеш черно на бяло закона им да убиват съпругите искащи развод.Иначе ,що се отнася до християнството самият Исус Христос забранява разводите,освен ако не са сексуална изневяра. Матей 19:9
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормално... свалиха шаха и сега сърбат попарата на Аятоласите. Ако не го бяха съборили, сега щяха да са една нормална страна без никакви мюсюмански дивотии и щяха да приличат най-малко на светската част от Турция, а защо не дори по добре.
12
6
 
7
 
! Отговори
,, преди 8 години
Ако една жена или мъж в т.нар.запад,поне в по-голямата му част иска да изведе детето извън страната,то е необходимо разрешение на другия родите.Така,че не е толкова шокиращо,че един мъж,ааа,ама той бил иранец..,не се е съгласил съпругата му да остсъства на първия учебен ден на детето им,това показва,че грижата е за детето преди всичко .
11
5
 
6
 
! Отговори
, преди 8 години
Статията не е нищо друго освен антииранска пропаганда(разбира се знаем в чий интерес).Значи основното в тази история е,че иранките имат право да бъдат даже футболистки,но акцента е как лошия мюсулмански съпруг не я пускал.Иначе в С.Арабия,западния съюзник за"демокрация"във войната срещу Сирия,забранява на жена да излиза на улицата без придружител,нооо..сега живеем във времето на двойните стандарти =лъжата е коронясана,остава само избранника на сатаната-антихриста да излезе на сцената.
10
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
честно казано и аз предпочитам жена ми е да е с мен и детето на първият му учебен ден. Тази е егати майката, да не е и родила на терена ?!
9
14
 
5
 
! Отговори
75 преди 8 години
Как не вие срам.Нямате никаква толерантност.И не уважавате традициите на хората и правата им.Мъжът има човешкото право да я пребие или дори да я убие ,поради липса на друго занимание.Източната култура и традиции са велики,за разлика от измислите западни гейщини.Много по-приемливо е да пребия жена си с камъни,отколкото да спя с мъж.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази ми прилича на Кристиано Роналдо със забрадка!
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам как стоят нещата с разводите, ама май там жена ако поиска развод няма да доживее до залез слънце на същия ден.
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има решение - да почне да празнува коледа и великден,а по рамазаните - да се тъпче със свинско.
5
0
 
14
 
! Отговори
Невен преди 8 години
До 2. Прилича, ама със сигурност играе по-добре.
4
0
 
20
 
! Отговори
Невен преди 8 години
"като основните обвинения са, че такива семейни случки не трябва да бъдат така шумно разгласявани." Да, трябва да виждаме само усмихнати жени, проблеми там няма ....
3
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Футбола и без това, не е за жени.
2
1
 
14
 
! Отговори
wsefgwefg преди 8 години
Прилича на наш национал.
1
2
 
28
 
! Отговори
AAA преди 8 години
само *** ,че и Европа ще затрият както е тръгнало