Отвъд нормалното? Да учиш в гората!

Какво е да израстеш извън 4-те стени на класната стая
2 окт 2015 13:00,
7

Снимка: Rachel Papo, Instagram

Домашното обучение на децата привлича все повече родители. Някои отблъснати от образователната система, която куца не само у нас, избират нетрадиционни класни стаи да обучават децата си.

Фотографката Рейчъл Папо е прекарала две години сред семейства, чиито деца са обучавани в нетрадиционни условия, разказва "Дейли мейл". Тя се мести в Удсток, щата Ню Йорк, заедно със съпруга си и дъщеря си в опит да улови духа на децата в уникални учебни обстоятелства.

"Избрах да се фокусирам на живота и ежедневието на децата, опитах се да да уловя духа им и значението на това да израстеш извън конвенционалната класна стая с 4 стени", твърди Рейчъл.

Снимките ѝ проследяват деца, които живеят, учат, спят и играят в домовете си в планините Катскил в САЩ.

"Заедно с днешния забързан живот, култура на обвързаност с всички, изборът да се отцепиш от нормалното изглежда единствената опция за много семейства", твърди Рейчъл.

Оказва се, че децата, които не посещават училищата, не играят по цял ден. Всъщност, техните игри са обвързани с ученето. На една снимка се вижда малко момиченце с огромна черна дъска в нейната стая. Други деца прекарват време сред природата, заедно с животните, а едно дете изучава разликите между листата на дърветата не от учебника, а на живо, с помощ от по-възрастен роднина.

Някои от семействата са избрали това обучение за децата си, защото смятат, че ще е по-полезно, докато други искат да се фокусират на религия, музика или по-обогатяваща среда.

Те не се ограничават само с религията или музиката обаче. Някои деца се учат да секат дървета. Редица родители се стремят да обогатят креативността на децата си и да им позволят да се забавляват без да бъдат съдени от съучениците или учителите си. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Направо да се върнем към килийното образование, или пък към вторичното подивяване не искате ли?! Вече имаме такива примери на местна почва. И по телевизията го даваха момчето - рисуваше, библията четеше, телевизия не гледаше... Сега го потърсете, за да видите как живее. На практика е като Петкан от Робинзон Крузо.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Зубрете, зубрете мили дечица. Не се опитвайте да разберете същността на нещата, просто ги научете без да разбирате за какво точно става въпрос. На управляващите им трябват послушковци и хора, на които мисленето не им се удава.
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди 25 г. обучението беше съчетание от двете.Разбираеми учебници, дисциплина, уважение, опитно поле, бригади, военно, събиране на билки, работа на село през ваканциите.Детство-приказка.
3
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА
2
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е най-доброто, което може да се случи на едно дете. Лошото е, че за системата не е изгодно. Много по-трудно ще формова и зомбира децата така.
1
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КУКУМИЦИН