Внимание, женени! Семейният живот вреди на талията

Пълен ли е единият партньор, същата участ ще сполети и другия
20 окт 2015 14:45, Красимир Ангелов
11
Внимание, женени! Семейният живот вреди на талията
Снимка: Reuters

Ако имате нужда от още една причина, която да вините за излишното си тегло, специалисти от САЩ я предлагат - брака.

Резултати от изследване показват, че когато единият от съпрузите надебелее, вероятността същото да се случи и с другия, почти се удвоява, предаде Ройтерс.

"Хората с нормално тегло, чиито брачни партньори също са били с нормално тегло, но са натрупали излишни килограми, е по-вероятно също да напълнеят. Това ни кара да смятаме, че измененията в единия партньор се отразяват и на другия, най-вероятно заради сходни промени в храненето, физическата активност и други поведенчески фактори, които влияят върху затлъстяването", казва ръководителката на изследователския екип Лора Коб от университета "Джонс Хопкинс" в Балтимор, цитирана от БТА.

Досега редица предишни проучвания са установили връзка между брака и наддаването на тегло, както и зависимост между затлъстяването и някои видове рак, диабет и сърдечносъдови заболявания.

Настоящото проучване, свидетелстващо за "напълняване в тандем" обаче, може да даде нови насоки за превенция и лечение на затлъстяването.

За целите на проучването специалистите са анализирали данни за над 4000 двойки, наблюдавани в продължение на 25 години.

В началото на изследването 23 процента от мъжете и 25 процента от жените са страдали от затлъстяване. Изследователите са установили, че за мъжете, които в началото са били с нормално тегло и чиито съпруги са напълнели, рискът в края да страдат от затлъстяване е бил със 78 процента по-висок.

За жените, чиито съпрузи са напълнели, рискът също да страдат от затлъстяване е бил с 89 процента по-висок, сочат резултатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Причината? Когато единият партньор обича хапка-пийка, кръчмички, то така или иначе ходят двамата партньори и оттам и другият партньор похапва и попийва. Виж, ако единият партньор не обича заведения и не прекалява с храната, то и двойката няма да ходи на заведения и да прекалява с яденето. Оттам и другият партньор - слаб. Имам пред очите си двойка - заведения, пицарии, кръчмички, BBQ-та и тн. Единият дебел плондер, другият - и той такъв. Не върви да каже - аз няма да дойда на кръчма, BBQ и тн
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Следващата новина ще е нещо от сорта на: "ШОК! Изследване доказа, че при 99% от двойките ако единия партньор е хомосексуален, то и другия е такъв.
4
0
 
4
 
! Отговори
Ехаааа преди 8 години
И това ли е новина вече!
3
2
 
14
 
! Отговори
приятно закръглен преди 8 години
Абсолютна лъжа - те , американосите , все си измислят оправдания за разплутите си телеса . Как пък ли моята не прихвана малко поне от мене , та си е все същата ходеща точилка , та вече 20 гОдин ?!
2
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че моята си пълнее стабилно и паралено с тв спря да ми дава, пък аз си стоя все във форма, явно трябва да сменя!
1
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво от това ?!Кой каза, че всички трябва да са сухи като скумрии ?!

Спонсорирани публикации