Ами сега? Любовта към работата е полезна за здравето

Така има по-малко отсъстващи по болест и проблеми със съня
Обновена: 26 окт 2015 20:20 | 26 окт 2015 20:11, Красимир Ангелов
2
Ами сега? Любовта към работата е полезна за здравето
Снимка: Reuters

Емоционалната привързаност към работата е полезна за доброто психическо и физическо здраве на служителите, съобщава "Икономик таймс", позовавайки се датско изследване.

Според него емоционалните привързаност, идентификация и участие на служителите в организацията, могат да доведат до подобряване на работната среда, укрепване на трудовата сила и от там към намаляване на стресовите ситуации.

Целта на авторите на проучването от Националния изследователски център за трудова среда е била да установят как емоционалното организационно обвързване влияе върху психическото и физическото здраве на служителите. Изследването е обхванало близо 5000 души, организирани в 300 групи.

Специалистите са установили, че служителите от групите с по-високо емоционално организационно обвързване се радват на по-добро психично здраве. Сред тях също така са наблюдавани по-малко отсъствия по болест и проблеми със съня, съобщава БТА.

Авторите смятат, че проучването може да помогне за разработването на стратегии, целящи да предотвратят стресови ситуации в службата като текучество на персонал и синдром на професионално изчерпване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: работаработохолици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много е полезно да работиш за 300-400 лв., това проучване да си го запазят за себе си.
1
0
 
5
 
! Отговори
работодател преди 8 години
А какво става при пенсиониране ? Тези , на които не им е пукало кой знае колко за работата, си продължават , сякаш нищо не е било , а тези , които не могат без работата си , получават такъв шок , че изкарват максимум година с пенсия ."Авторите" да спрат да мислят стратегии за изцеждане жизнените сили до последно , а да помислят и за този следващ етап , в който живота продължава . Макар тогава да не падат кинти от тях , а обратно .

Спонсорирани публикации