Пазар по китайски: Необвързани пръснаха $8 млрд. за 10 часа

Китайците харчат за себе си по случай Денят на самотните сърца
11 ное 2015 19:34,
17
Пазар по китайски: Необвързани пръснаха $8 млрд. за 10 часа
Снимка: bgonair.bg

Над 8 милиарда долара похарчиха китайците за първите 10 часа в най-големия търговски ден в страната. Как се харчат 1 млрд. долара само за 8 минути?

Само за един час потребителите на онлайн платформата за търговия Алибаба похарчиха 4 милиарда долара. Миналата година продадени бяха стоки за 9,3 милиарда долара. Тази година се очаква рекордът да бъде счупен отново.

Прогнозите на експертите са за близо 14 милиарда долара. Над 6 милиона продукта от 40 000 търговски компании се предлагат тази година онлайн.

Днес в Китай е Денят на самотните сърца. Според китайците четирите единици се свързват със самотните мъже и жени, които все още не са намерили своите партньори в живота.

Празникът стана аналог на американския "Черен петък" от 2011 година и вече е водещ ден за разпродажби. През 2009г. Джак Ма, създателят на Алибаба, усеща потенциала на този ден и го превръща в търговски празник под лозунга "Обичам се".

Вижте повече във видеото на bgonair.bg

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В али експрес, първо увеличават цените двойно, за да може на 11.11 да ги пуснат с намаление от 50%. Доста грозно и елементарно съшито.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо го обръщате на съревнование САЩ срещу Китай? И не бързайте толкова, тези 14 милиарда още не са официални, но и 10 да са, пак е супер. И все пак, в тези 14 ми се струва, че поне половината ще са от чуждестранни купувачи, аз лично доста съм пазарувал от там и беше евтино, но много *** има. За този "сингълс дей", надуха цените тройно и после се направиха, че ги свалят, много долно от тяхна страна, за което оставам с огромни резерви занапред към алиекспрес...
9
1
 
3
 
! Отговори
777 преди 8 години
Я ги па тия комунисти-откъде пари бе-нали са тоталитарна държава--нали са комунисти....а стига бе...Не като сме в нашата светла демокрация--що не купуваме бе...ааааа гадни ***-пак ни преметнаха нещо...
8
4
 
2
 
! Отговори
до 8 преди 8 години
Написал съм ти малко по-долу, научи се да четеш. Black Friday 2014 - 50.9 милиарда. Не 2, а 50.9. Ей *** руски трoлове...
7
3
 
5
 
! Отговори
Сп???нс преди 8 години
за да се похарчат толкова пари за час -два , означава милиони посетители -явно страницата на 40-те разбойника има техническата възможност да им обработи заявките ... похвално
6
4
 
10
 
! Отговори
8 преди 8 години
"Изостаналите" китайци купиха стоки на стойност 14.3 милиарда долара само от Алибаба и само днес. За сравнение Black Friday прави под 2 милиарда в целите САЩ :) Когато човек не е добре информиран, трябва да чете, не да пише... затова отивай да четеш.
5
9
 
5
 
! Отговори
ъхъ преди 8 години
Само като си помислиш, че китайците са 4 и нещо ПЪТИ повече от американците, а имат същата по големина икономика ти става ясно колко са изостанали.
4
3
 
11
 
! Отговори
! преди 8 години
До до 5ходил съм и в САЩ и в Китай, това, което се скъпо в САЩ е скъпо и в Китай!ако говорим за маркови дрехи - истински!в Китай има копимаркети където са ментетата, НО от менте до менте там има голяма разлика!отделно е ,ако говорим за онлайн търговията с целия свят, погледнете алиекспрес - дъщерната компания на алибаба, после вижте БГ групата във фейсбук колко са БГ клиентите от там, затова: да сложим хипопотама за герб на държавата, хем сме в батака - хем голяма уста имаме......
3
10
 
4
 
! Отговори
до 3 преди 8 години
50.9 млрд. са похарчени през Black Friday през 2014-та. Китайците доста ориз има да ядат докато стигнат САЩ.
2
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В София всеки ден е така. ***....стията си купува нонстоп дрога.
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да заповядат в Абсурдистан.