Образи от бъдещето - човешки ум в изкуствено тяло

Частна компания готви технология за възкресяването
12
Образи от бъдещето - човешки ум в изкуствено тяло
Снимка: Reuters, архив

Частната компания Хумаи твърди, че разработва технология, с която да възкресява мъртви хора, като съхранява ума им и им дава изкуствено тяло, съобщи Интернешънъл бизнес таймс, пише БТА.

С технологията мозъкът ще бъде замразяван, като информацията от него ще бъде кодирана години преди това и съхранена на чип.

Така ще бъдат запазени поведенческите модели, начинът за разговаряне, процесите на мисълта.

След като технологията бъде разработена напълно, компанията се надява да имплантира мозъка в изкуствено тяло.

Това може да стане след около 30 години.

Тази технология обаче няма да може да спира естественото остаряване на мозъка. Ръководителят на компанията Джош Боканега се надява да успеят да поправят щетите с нанотехнология.

Изкуственото тяло ще се контролира с мисъл.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 8 години
Имам един въпрос! Аз ако искам да обясня например (извън темата за съживяване на мъртвец) как може да си направите чen за кацата за зелето, това забранено ли е да се обяснява?Трябва ли да си сложа лепенка на устата? Изобщо по каква логика се ограничава елементарното право на свобода на словото? И най-обикновени неща да искаме да споделим, не знаем дали ще ни се заличат думите! Аз мисля че там има едни хора в Брюксел, по-умни от нас които знаят отговора...
8
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 8 години
Лишени от кислород, мозъчните клетки умират за броени минути. Един човек, който е мъртъв примерно един час, или повече - 24 часа например, е толкова мъртъв колкото Хитлер или Сталин. И за какво е тоя чип? Ако могат да съживят мозък, тогава чипа за какъв *** им е?P.S.: Мозък може да бъде "хиберниран" - при много ниски температури (не замразен, а охладен) мозъкът изпада в състояние близко до клинична смърт. Тогава може да издържи по-дълго и да се реанимира след време.
7
3
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 8 години
Правете,правете тя ПРИРОДАТА МАЙКА скоро време ще ни напомни КОЙ БЕШЕ,ЧЕ НЕ МОГА ДА СЕ СЕТЯ!! Това замърсяване и изкривяване на природата на флора и фауна ще се плаща от човечеството! В природата такива безмозъчни същества не се търпят дълго,да замърсяваш флора и фауна и ЧОВЕК И да убиваш една ЖИВА ПЛАНЕТА, ТОВА Е НАЙ-ГОЛЯМОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ВЪВ ВСЕЛЕНАТА.Вселената си има защитен механизъм за оцеляване и тогава "жална ни майка".Правете се още на ударени и велики!!
6
0
 
2
 
! Отговори
just push play преди 8 години
Е то хубаво ама моментното копие на спомени и съзнание не означава мислещо същество.Просто копие което е до моментът в който предишният носител е спрял да съществува.Бих си записал няколко от любимите ми порно звезди в едно готино тяло.Жалко ,че няма да съм много млад за да се изкефя на "пълна програма"
5
1
 
2
 
! Отговори
ddd преди 8 години
В книгата Документите Тера - Скритата история на планетата земя го има доста подробно описано как са го правили в древни времена. Много е интересно. Препоръчвам горещо.
4
1
 
6
 
! Отговори
до втори преди 8 години
Ами седни и измисли как и сам си го направи да си безсмъртен, щом имаш блянове.Въпросът ти е "съседът тича 100 метра за 10 секудни, откъде накъде аз не тичам за 10 секунди"Отговорът е - просто си неспособен, примири се.
3
1
 
7
 
! Отговори
История на света - 1 преди 8 години
до гражданин 2 ... ако си гледал "История на света" - първа част, има една култова фраза на кралицата : "-Да го **** бедните!" , която е перефраза на една френска кралица :) . иначе по същество - тия събират кинтите на балъците...
2
3
 
12
 
! Отговори
гражданин преди 8 години
Пак за богатите за да живеят вечно?А простосмъртните?
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А те рептилиите отдавна го правят това