Най-известните марки бира може да поевтинеят. Наздраве!

Двете най-големи световни компании в бранша се обединяват
Обновена: 12 дек 2015 20:04 | 12 дек 2015 19:00,
16
Най-известните марки бира може да поевтинеят. Наздраве!
Снимка: Архив Reuters

Някои от най-популярните марки бира може да поевтинеят след обединението на двете най-големи световни компании в бранша, прогнозира пред БНР финансовият анализатор Филип Горхам, който изследва потребителското търсене.

Преди няколко седмици, компаниите "Анхойзер-Буш" и "САБМилер" (Anheuser-Busch InBev и SABMiller) обявиха сливането си. Така някои от най-известните и консумирани световни марки бира ще бъдат обединени под шапката на една компания.

След приключването на сделката, което се очаква да стане след около година, обединената компания ще държи около 30% от пазара на бира в света.

"Потенциално фактът, че много марки се държат от един и същи производител на бира, може да доведе до неговото решение да увеличи цените. Все пак не мисля, че това ще се случи", коментира Горхам.

Той уточни, че тази компания ще бъде следена зорко от антимонополните органи във всички страни.

"Ето защо голямо увеличение в цените не може да се очаква. Освен това на бирения пазар има голяма конкуренция с локалните марки, а това изисква и конкурентни цени", прогнозира експертът.

Според него трябва да се очаква намаляване на цените на бирата от тази голяма компания, защото колкото по-големи количества материали се поръчват, толкова по-ниска е цената им. Това означава, че техните разходи за производство на бира ще намалеят, допълни Горхам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Гяур преди 8 години
До коментар 13До АнонименНапълно си прав :)Слаба ракия са и двете компании "Бъдуайзер" и "Милър Лайт" са евтини бири, препочитани от реднеците на Юг и Мидъл Уест.. След като пристигнах в Новия Свят разбрах, че живота е твърде кратък за да пие човек евтина бира.. Затова си поркам Хайнекен, Стеличка и Сапоро...понякога Сем Адъмс или Блу Мун( през зимата повече)И си питам дедовия God bless YSA
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слаба ракия са и двете компании"Бъдуайзер" и "Милър Лайт" са евтини бири, препочитани от реднеците на Юг и Мидъл Уест.. След като пристигнах в Новия Свят разбрах, че живота е твърде кратък за да пие човек евтина бира.. Затова си поркам Хайнекен, Стеличка и Сапоро...понякога Сем Адъмс или Блу Мун( през зимата повече)И си питам дедовияGod bless YSA
9
0
 
3
 
! Отговори
До 4 преди 8 години
"К'ва бира ви гони по това време на годината, бе?"...Пуста и изкривена БГ народопсихология!Като е зима и дай да жулим само вино,а бирата за махмурлук?
8
0
 
0
 
! Отговори
Въпрос преди 8 години
Значи Анхойзер-Буш ИнБев е компания на американски, белгийски и бразилски производители на бира и наистина е най-големия производител в момента на пиво, друг е въпроса за качеството на продукцията им. SABMiller са южноафриканци производители на южноафриканско пиво и са на второ място по производство на бира в света. Аджеба нито дума за немска или чешка бира. Стела Артоа е на АБ ИнБев. Някой знае ли някоя марка на тези?
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За съжаление при тези обединения, питиетата стават по-некачествени, но за сметка на това, цената им скача. При високоалкохолните напитки имаше такива и пазара се държи от няколко играча. Така и при бирата ще стане и нещата не са добре и то никак. Ето на не ни оставиха нито една българска марка бира. Добре поне, че за сега остявиха ракията да не е лапнат големите и да пием едно и също с различна есенция, както и бирата.
6
1
 
6
 
! Отговори
до 8 преди 8 години
А ти си толкова изискан, че четеш статии и пишеш коментари в толкова изискано издание като това тука, просто нямам думи, въй...
5
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
питие за простолюдието
4
2
 
12
 
! Отговори
.. преди 8 години
Сигурно под бира се говори за онези неща наречени Tuborg и т.н. Стига да не закачат крафт бирите и малките пивоварни могат да правят каквото си искат. Много по-добре е да изпие човек 1 хубава бира отколкото 2-3 от масовите (е, стига да не пиете ей така за спорта). А зимата - тъмна или рубинена бира вървят прекрасно :)
3
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наздраве с един мавруд и едни телешки кюфтета!
2
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
К'ва бира ви гони по това време на годината, бе? Пия бира зимата само ако съм махмурлия и то с условности- с телешка шкембе чорба насреща.
1
5
 
12
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
СТИГА, ПРЕСТАНЕТЕ С ТЕЗИ ГЛУПОСТИ! ЦЯЛ ЖИВОТ ВСИЧКО ЩЕ СТАВА ПО-ЕВТИНО, ЖИВОТА ПО-ЛЕК---А ТО..... ВСИЧКО ВСЕ ПО-СКЪПО И ЖИВОТА ПО-ТЕЖЪК ! Кой не е дошъл на власт, той не ни е лъгал най-безсрамно!! Ей на , и винетките, и те поевтиняха, нали? И няма един държавник да си даде сметка, колко много време губи един гражданин, за да вкара един автомобил у пътя!! КОЛКО ВРЕМЕ? Парите, майната им - все ще намерят начин да ги окрадат!! А времето? Нали се поамериканчваме - времето е пари! Чие време ?....

Спонсорирани публикации