Откриха Мона Лиза 2.0 в частна колекция в Русия

Втората версия е или на самия Да Винчи, или на негов ученик
13 дек 2015 11:40,
30
Откриха Мона Лиза 2.0 в частна колекция в Русия
Снимка: архив, Ройтерс

Картина, която се намира в частна колекция в Санкт Петербург, може да се окаже втора версия на прочутата "Мона Лиза", нарисувана от Леонардо да Винчи, съобщи в. "Дейли мейл". Изданието се позовава на италианския координатор на художествената експертиза на платното Силвано Винчети.

"Много неща показват, че /автор на картината/ може да е тосканският гений на изобразителното изкуство. Но, разбира се, това е само хипотеза", уточнява Винчети.

Един от най-големите и възрастни експерти по творчеството на Да Винчи в света Карло Педрети е на мнение, че между съхраняваните в Лувъра подготвителни рисунки - етюди за портрета на Мона Лиза и картината от Санкт Петербург може да се направи несъмнен паралел. Това показва например сходството в изображението на горната устна.

Пауло де Сера, реставратор на платната на Да Винчи, не изключва, че намерената в Русия картина може да е дело както на самия велик художник, така и на един от неговите ученици.

Съществуват много теории, че Леонардо да Винчи не е нарисувал само една версия на портрета на Мона Лиза. Има и предположения за точната дата, на която Да Винчи е завършил работа си над най-известното произведение в историята на световната живопис.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всъщност истината е че гениалнит ренесансов художник Леонардо да Винчи е талантлитливия руски учител по рисуване Льонка Давидов, от Тулската губерния, с рождено име Махор Самагонович. Още в края на 15 век той е изобразил баришнята Маша Лишковая , а несполучливото копие на нейния портрет днес е изложен в Лувър под съмнителното наименование Мона Лиза
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой ден в Сибир ще намерят и ПИРАМИДИ.
18
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да не се окаже, че е 1.0, а пък версията в Лувъра да е 2.0Ние си мислехме, че Хнери Форд е открил поточната линия :)
17
1
 
9
 
! Отговори
Щиглиц преди 8 години
а българската Мона Лиза да ви кажа друса силикони, пее чалга, и си мислси за чичко паричко
16
9
 
6
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Да и пиая на Мона Лизата.......Аз съм виждал оригинала на парната машина на Джеймс Уот.Целият прогрес на последните десетилетия е дело на инжинери,хора на делотоЕгати снобизма.Никога няма да приема че картина може да струва повече от печеливша фирма.
15
11
 
8
 
! Отговори
ПОРЕДНА МОЯ ПОБЕДА! преди 8 години
САМО ДА ВИ СВЕТНА , ЧЕ ТАЯ НОВИНА Е ОТ 2012-ТА ГОДИНА ПУТИНСКИ ***!!!!ПАК НИ ПУСНАХА НОВИНА КАТО СЛУЧАЯ С ПРОСТРЕЛЯНИЯ 16 ПЪТИ В САЩ ОТ ПОЛИЦАЙ ДЕТО БЕШЕ ОТ МИНАЛАТА ГОДИНА!!!!----------------ВЕЧЕ СА Я ОБЯВИЛИ ЗА ФАЛШИФИКАТ!!! А КАРЛО ПЕДРЕТИ Е ОПОЗОРЕН!!! ПЛАТНОТО БИЛО СЪВСЕМ РАЗЛИЧНО ОТ ТЕЗИ КОИТО ПОЛЗВА ДАВИНЧИ И УЧЕНИЦИ :DDDDDDD---------ДОТУК БЯХТЕ ПУТИНСКИ *** *** ТАКА Е КАТО ВИ ПУСКАТ НОВИНИ ОТ 2012-ТА :DDDD ДА СЕ ВИДИТЕ, ЧЕ НИЩО НЕ СТРУВАТЕ!!!!!!!!!!!
14
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българската "Мона Лиза" - по-малката сестра на Съветската "Мона Лиза" !
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
12.Само една поръчка ли е имал ?Никой незнае , но се смята че е правил няколко !
12
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Особено много са "купени" в края на Втората световна война.
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Лувъра се пазят етюди - подготвителни рисунки на картината на Мона Лиза . Реставратора на картините на Давинчи , смята че има паларел с тази в Русия .Леонардо Давинчи е рисувал Мона Лиза по поръчка !Съществували са мнения , че това не е единствения вариант.
10
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Науката напредва с начините си на експертиза на все по високо ниво. Фалшификаторите винаги изпускат по нещо и рано или късно се установява истината. Въпреки това много фалшификати стоят в музейте като оригинали, за да се избегнат обществените скандали. Руските музей и частни колекции са с дълбока традиция, събраното си заслужава да се види. Само че Русия е мноого скъпа дестинация за нас, и Москва, и Петербург са много скъпи градове. Визи, път...
9
1
 
5
 
! Отговори
без майтап преди 8 години
Втората версия е или на самия Да Винчи, или на негов съученик
8
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вечна дружба между италианската и руската мафия, и нейните босове !
7
13
 
8
 
! Отговори
ПРЕСТЪПНИЦИ!!!!!1!!! преди 8 години
НА ЕКСПЕРТО ДЕТО СА МУ Я ПОКАЗАЛИ ПРЕЗ СТЪКЛО ЗАТОВА БЪРНАТА И МУ СЕ Е СТОРИЛА СЪЩАТА КАТО НА ОРИГИНАЛА!!!! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD---------------------------------ТУКА БЕЗ АНАЛИЗ НА БОЯТА НЯМА ДА МИНЕ РАБОТАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЗА 100-200 ХИЛЯДИ ФАЛШИФИКАТОРИТЕ ЩЕ Я НАПРАВЯТ КАТО НОВА!!!-------------------САМО ЩОМ СЕ СПОМЕНАВА РУСИЯ ВЕЧЕ ЗНАМ, ЧЕ Е ФАЛШИФИКАТ!!!!РУСНАЦИТЕ НАСКОРО ИСКАХА ДА ИЗЛЪЖАТ И ОКРАДАТ СПИН БОЛНИТЕ С УЖЛЕКАРСТВО ТА ИЗКУСТВОТО НЯМА ДА НАПАДНАТ И НЕГО
6
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
може Путин да я е рисувал
5
2
 
17
 
! Отговори
напредващ художник преди 8 години
Правя копия на картини на Пикасо.Продавам.
4
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да оставим специалистите да си кажат думата! А в Русия е имало и има огромно богатство от картини на големите майстори и други произведения на изкуствата. За разлика от нашата държава, там се отделят огромни средства за образованието и културата.
3
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ФАЛШИФИКАТОРИТЕ СА ГОЛЯМА РАБОТА!!!!! СТЪРЖАТ СТАРИ ПЛАТНА С КАРТИНИ ОТ ПРЕДИ 300 ГОДИНИ И РИСУВАТ ВЪРХУ ТЯХ!!!НО ПАК ГИ ХВАЩАТ ПО БОЯТА КОЛКОТО И ДА ЛЪЖАТ!!!!-------------ТА ЩОМ СТАВА ДУМА ЗА ССССР2РУСИЯ ЛЪЖАТА Е ЯСНА!!!!!! :D ЕДИН АНАЛИЗ И ТУКУ ИЗЛЕЗЕ , ЧЕ Е КАРТИНАТА ОТ МИНАЛАТА ГОДИНА :DDDDDDDDDDDD
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин я е спасил от разбойниците от ИД.
1
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАРИСУВАН ДА ПРИВЛЕЧЕ ВНИМАНИЕ!!!!!РЕКЛАМА!!!!!!!!!!!!!

Спонсорирани публикации