"Междузвездни войни" - рекордьор по приходи?

Световната премиера на филма се състоя в Лос Анджелис
Обновена: 15 дек 2015 08:07 | 15 дек 2015 07:18, Анисия Иванова
21
"Междузвездни войни" - рекордьор по приходи?
Снимка: БТА

В Лос Анджелис започна световната премиера на най-очаквания филм за тази година - "Междузвездни войни Епизод 7: Силата се пробужда", предадоха световните агенции.

Прожекцията протича едновременно в три киносалона - Китайският на булевард "Холивуд", където през 1977 г. се състоя премиерата на "Междузвездни войни", кино "Долби", където традиционно протича церемонията на кинонаградите "Оскар" и кино "Ел Капитан", отбелязва ТАСС.

Премиерата протича при засилени мерки за сигурност, по-малко от две седмици след атентата в Сан Бернардино, който се намира на един час път от Лос Анджелис. Навсякъде по периметъра са монтирани металдетектори, а автомобилното движение е спряно на няколко преки околовръст, отбелязва Франс прес.

Няколкото хиляди фенове, които са имали късмета да се сдобият с билети за световната премиера на фирма са били инструктирани да оставят в къщи маски, лазерни мечове и всякакви други оръжия, били те истински или играчки.

Според сп. "Холивуд рипортър" е възможно филмът да постигне 240 милиона долара прихода още в първия си уикенд в САЩ, което би било рекорд за кинодебют. Сегашният рекорд се държи от "Джурасик свят" (2015), чийто първи уикенд в САЩ му е донесъл 208 милиона долара.

Някои експерти прогнозират, че седмият епизод на създадената от Джордж Лукас сага може да стане и рекордьор по общи приходи с 3 милиарда долара от цял свят, отбелязва ДПА.

Сегашният рекорд по общи приходи принадлежи на лентата на Джеймс Камерън "Аватар" (2009), който е направил над 2,8 милиарда долара.

Възможно е само от прожекциите в САЩ Епизод 7 да събере приходи между 650 и 790 милиона долара. При всяко положение, ако се съди по първоначалните продажби на билети, които достигнаха рекордни нива в редица страни, включително САЩ и Великобритания, "Силата се пробужда" би трябвало с лекота да постигне 2 милиарда долара приходи, което би го поставило в челната тройка на най-доходоносни филма за всички времена заедно с "Аватар" и друга творба на Джеймс Камерън, "Титаник" (1997), който е спечелил 2,2 милиарда долара.

Ако се вземат предвид последващите продажби на ДВД и Блу-рей, на компютърните игри по мотиви от филма и билетите от тематични увеселителни паркове, общият приход от Епизод 7 в световно изражение може да е до 25 милиарда долара в следващите пет години. До момента американските фенове на сагата вече са похарчили 50 милиона долара за билети за кино.

Режисьор на седмата част на звездната сага е Джей Джей Ейбрамс. В главните роли са познатите от предишни части Харисън Форд, Кари Фишър и Марк Хамил, към които се присъединяват младите актьори Дейзи Ридли, Джон Бойега и Оскар Айзък.

Масовите прожекции на филма започват в сряда в редица страни, сред които Австралия, Белгия, Швейцария, Франция, Италия, Дания, Швеция, Норвегия, Финландия и Турция. Премиерата му в България е в петък.
 (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фантастичния жанр не е за малки или за средно малки, а е за всеки който ги намира за забавни.............Офффф, обидите не са аргументи, ама толкова си можеш.Не знам дали си чел книгата Слепоглед на Питър Уолс или да речем Битие на Дейвид Брин или други фантасти? Знам, че има разлика между филм и книга, но ти давам тези примери заради твърдението ти за фантастиката като жанр по принцип и това за малките и големте. Ходенето на кино за някой може да е забавление за други не, зависи от ...очите.
14
2
 
3
 
! Отговори
Rainbow Inshallah преди 8 години
Люк аз съм баща ти, а императора е ***!;)))-------------------------------------------------------------------Ако това е така. продуцентите на "Джуниър" трябва да ги съдят за кражба на идея / нарушава на авторските им права. Въпреки че трябва да призная че Люк доста прилича на Палпатин. Горкия, свидетел е на разпра между родителите му и вижда как баща му убива майка му.
13
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kъм главочите дето не им харесвал филма:Кухари, филмите се правят главно за забавление и този ОПРЕДЕЛЕНО е от тях. Фантастичния жанр не е за малки или за средно малки, а е за всеки който ги намира за забавни. SW не е изключение и без значение дали на някви бай Ганьоофци им харесва или не, филма ще се радва на голям успех. И на мен не ми допаднаха по новите 3 серии но не давам квалификации дали "става" или "не става".Направете вие филм ве критични катили, всички до един експерти!
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами след такова рекламна кампания. Само вибратори с образа на Йода трябваше да продават - единствено тази пазарна ниша за продаване на *** не бяха заели.
11
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заглавието е тъпо, все едно да кажеш гравитацията се пробужда..., ама то така е, когато го удариш през просото и печалбата върви преди съдържанието. Щом пуснаха бельо с лото на сериала си викам , айде и това отече....
10
4
 
13
 
! Отговори
да преди 8 години
на 39 години съм - много ми харесва - наскоро гледах всички серии по AXN - просто класика
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такава истерия беше и за "Марсианеца", даже НАСА ))) съвсем случайно преди премиерата , решиха да "открият" вода на МарсСя, има ли нещо общо с тоя филм признанието на Кубрик, че кацането на Луната е снимано в студио)) или много филми гледам?Майтап бе , Уили....Един съвет на мъдрите китайци-не тръгвай на пазар с голяма кошницаЛично аз съм фен на Толкин
8
27
 
7
 
! Отговори
факт преди 8 години
Това определено е детски филм или за дърти хлапета на средна възраст или вече пенсионери, но умствено на 8 г. Това е филм за преброяване на децата и умствено изостаналите. Фактите сочат, че твърде малко хора порастват умствено след като навършат 8 г.
7
25
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че длъжен ли е всеки да го харесва този филм? На мен също никога не ми е бил интередсен. Въобще филми от такъв жанр са ми доста скучни. Всеки с вкусовете си
6
3
 
41
 
! Отговори
ауслендър преди 8 години
SW си е класика и аз винаги съм съжалявал тия, които или не са разбрали филма, или са го отхвърляли преди да го гледат. Но, това си е техен избор... аз се радвам , че съм израснал с поредицата на Лукас! И нека силата бъде с нас.... :)
5
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 5Междузвездни войни 7 е фаворитът в този жанр! Съвсем искрен съм!
4
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Американска нинджа! Това е филмът!)))
3
36
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
do 2Дай жанр, че да ти отговоря. И аз харесвам фантастика, нотова звездните войни е някакъв пълен абсурд!
2
4
 
24
 
! Отговори
Ben Gan преди 8 години
До 1, честно, много ми е интересно ти какви филми харесваш? Дай 3 заглавия?
1
63
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Между звездни шитни. Това е поредицата. Трябва да си пълен о.ли.гофрен, че да ти хареса подобен филм.

Спонсорирани публикации