Сортове вина, които може да комбинирате с определени храни

Пикантните ястия предпочитат сухи сортове вина като Ризлинг
23 дек 2015 21:45, Михаела Лазарова
0
Сортове вина, които може да комбинирате с определени храни
Снимка: photl.com

На празничната трапеза винаги се стремим да поднесем перфектни ястия приготвени с много любов. Техните богати и разнообразни вкусове се нуждаят от подходяща винена компания. Хубавото вино обича добрата храна.

За да бъде празникът ви незабравим и всяка храна да оставя неповторим вкус, споделяме няколко предложения за сортове вина, които може да комбинирате с определени храни.

Шампанското е перфектно с нещо солено. Повечето сухи пенливи вина, като брут шампанско и испанската кава, всъщност имат слаба докосваща сладост. Това ги прави изключително освежаващи при комбинирането със солени храни.

Совиньон Блан върви със салатни сосове, които имат леко кисела нотка. Ако планирате да поднесете на вашите гости ястие, в което ще има много пресни билки, обогатете го с бяло вино от австрийски сорт Грюнер Велтлинер. Неговият лек цитрусов аромат прекрасно се усеща в устата, когато се комбинира с пресни билки.

Каберне Совиньон е страхотно за сочни червени меса. Неговите танини ще освежат небцето ви при всяка хапка месо.
Тези от вас, които искат на празничната трапеза да има рибни ястия трябва да добавят невероятния вкус на Пино Гриджо.

Леки ястия с морски дарове обичат вкуса на нежните бели вина, като например Пино Гриджо, италианския Арнейс или френският Шаблис. За по-мазните и тежки рибни ястия с повече сосове изберете Шардоне.

 Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари