Знаете ли, че... 1,2 млн. случаи на рак на гърдата се диагностицират всяка година?

Има връзка между наднорменото тегло и развитието на рака
3
Знаете ли, че... 1,2 млн. случаи на рак на гърдата се диагностицират всяка година?
Снимка: Reuters

Знаете ли, че... ракът на гърдата е един от първите видове рак описан от древните лекари в Египет преди повече от 3500 години? През 400 г. пр. н. е. Хипократ също описал заболяването в своите записки.

Днес  от рубриката на Az-jenata.bg -  „Знаете ли, че...?“ споделяме някои факти за една от най-коварните болести на нашето съвремие.

Честотата на рак на гърдата е най-висока в по-развитите страни и най-ниска в по-слабо развитите.

Лявата гърда е статистически по-склонна към развитие на рак, отколкото дясната гърда. Учените не са сигурни защо.

Знаете ли, че в САЩ има най-много случаи на рак на гърдата в сравнение с други държави в света?

Белите жени развиват по-често рак на гърдата, отколкото афроамериканските жени. Въпреки това, афроамериканските жени са по-склонни да умрат от рак на гърдата, отколкото белите.

Изчислено е, че ако всяка жена над 50-годишна възраст е била стриктна към годишната си мамография, смъртните случаи от рак на гърдата в тази възрастова група биха могли да намалеят с 25% или повече.

Ракът на гърдата се среща и при мъжете, но много рядко.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Изчислено е, че ако всяка жена над 50-годишна възраст е била стриктна към годишната си мамография, смъртните случаи от рак на гърдата в тази възрастова група биха могли да намалеят с 25% или повече."Да бе, да! Ако ходиш да се облъчваш всяка година, определено риска намалява! Просто тия мамографии са страхотен бизнес. Има много по-безвредни начини за преглед, ама не са далавера.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Реалното лечение на рак на гърдата е разтвор на Лугол. Млечните жлези както и всички останали в човешкото тяло имат нужда от йод, много повече от препоръчителната дневна доза. Вижте видеата за Iodine protocol или Iodine supplementation и ще се убедите. Така излекувах майка и начален стадии и въобще не сте стигна до болници и лекарства. Лекарят, който я прегледа преди години и видя, че прогресира. След повторен преглед каза, че е впечатлен от обръщането на състоянието