Дами, бягайте от Слънцето, за да сте млади!

Слънчевите лъчи състаряват с до 20 години
5 мар 2016 14:42,
14
Дами, бягайте от Слънцето, за да сте млади!
Снимка: архив, Ройтерс

Жените, които избягват слънчевите лъчи, могат да изглеждат с 20-години по-млади от останалите, установи проучване, което ще бъде представено пред Американската академия по дерматология, публикувано във в. "Дейли мейл".

Учените от Масачузетската многопрофилна болница изследвали 231 жени от всички възрасти, които трябвало да попълнят въпросници относно начина им на живот и излагането им на слънчевите лъчи. Екипът на д-р Алекса Кимбъл опровергал мита, че пиенето на големи количества вода поддържа кожата на лицето млада. И че самото тяло преценява от какви количества се нуждаем.

"Водата няма никакво влияние върху това как изглежда лицето ни", твърди д-р Кимбъл. С най-явни признаци на състаряване се оказали дамите, които в продължение на дълги периоди се излагали на слънчевите лъчи.

Масачузетският екип провел и задълбочени ДНК кожни тестове, за да установи степента на вредата, причинена от слънцето. Генът CDKN2A бил много по-активен в кожата на лицето, дълго излагана на лъчите и бил открит при жените, изглеждащи по-стари.

Този ген се задейства тогава, когато "кожата се умори". Жените трябва да предпазват кожата си през цялата година, а не само когато са на плажа.Това ще им помогне да изглеждат много по-млади.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голямо откритие,няма що! Хората са го знаели преди векове,затова аристократките са носели чадърчета. Днешните кифли обаче искат да приличат на негърки,цяла зима дремят по солариуми и клиники да си надуват джуките. И татуирани като маори! А че слънцето и горещината състаряват е видно,погледнете един южноевропеец и скандинавец на същата възраст.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бе не е съвсем вярно. а и по-голямата част от слънцезащитните продукти са по-вредни и от слънцето.Аз работя ежедневно на вън и не смятам ,че изглеждам по-стара от останалите на моята възраст.
10
1
 
5
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
Умереното излагане на слънце е много полезно.
9
2
 
3
 
! Отговори
УВА преди 8 години
Мажете се задължително със слънцезащитен крем лятото при излаз на слънце, че е много опасно в днешно време
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има нещо вярно.
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Продавам кал гарантирано лечебна заливате се със една кофа кал и никакво слънце няма да ви пече, хем ще си правите кални бани.
6
0
 
7
 
! Отговори
експертно становище преди 8 години
Щом човечеството е оцеляло при милиони години еволюция със слънцето значи ще оцелеете и вие. Жените чието лице е излагано на слънце са по-щастливи и се радват на живота.Ако сте 48 годишна жена -набор на Минко и постоянно имате притеснения за дъртеещата ви кожа на лицето въпреки ,че купихте токсичния крем от рекламата по Босфор ТВ... по-добре се обърнете към психолог или психиатър!
5
6
 
8
 
! Отговори
Слънчо преди 8 години
Питайте дъщеята на психопата от Амщетен, дето беше затворена в мазе с вентилация и с нулева слънчева светлина на какво и е заприличала кожата.Радвайте се на слънцето, в умерени граници, разбира се, формирайте бронзов тен и въобще не се връзвайте на скалъпени статийки!
4
0
 
10
 
! Отговори
Добавка преди 8 години
А ако искате да сте и ощастливени,бягайте голи на бавен ход :))
3
0
 
9
 
! Отговори
Оху преди 8 години
А ако искате да сте и щастливи,бягайте голи!... :))
2
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С колко ли години са се подмладили жените на Донбас, който изкараха две лета в мазите на къщите, криейки се от жидо-бандеровските укропски бомбардировки?
1
5
 
10
 
! Отговори
белла е бяла преди 8 години
и заприличвате на ромки.Което е много привлекателно , обаче за ромчовците .