Уилям и Кейт - в Тадж Махал 24 г. след Даяна

Кралската двойка бе снимана от много туристи
Обновена: 16 апр 2016 16:25 | 16 апр 2016 16:23, Веселина Йорданова
2
Уилям и Кейт - в Тадж Махал 24 г. след Даяна
Снимка: Ройтерс

Принц Уилям и съпругата му посетиха двореца Тадж Махал, като преминаха по стъпките на покойната принцеса Даяна, която беше тук преди 24 години, съобщават Асошиейтед прес и Ройтерс.

Британската кралска двойка беше водена от гид в световноизвестния архитектурен паметник на вечната любов.

Преди визитата на херцозите на Кембридж около дузина въоръжени полицаи пристигнаха в комплекса и изолираха лявата му част с преградни въжета. Обикновените туристи бяха пропускани от дясната страна. Кралската двойка предизвика оживен интерес, като беше снимана от много туристи.

Посещението на принц Уилям и съпругата му в Тадж Махал беше изпълнено с носталгия. Сравненията се налагат от само себе си, като си спомним култовата снимка на принцеса Даяна, майка на принц Уилям, седнала в усамотение на мраморна пейка пред мавзолея Тадж Махал.

Медиите подсказаха, че с тогавашния си самотен фотос от 1992 година, принцеса Даяна е изпратила тайно послание, вещаещо края на брака й с британския престолонаследник принц Чарлз. Четири години по-късно двамата обявиха развода си.

Изпълнените с хаос улици на град Агра бяха прясно изметени в събота сутринта преди височайшата визита. Агра е последният етап от едноседмичното посещение на херцозите на Кембридж в Индия. Те пристигнаха в Мумбай на 10 април, играха крикет с местните деца, срещнаха се с боливудски знаменитости и бизнесмени, преди да отпътуват за Делхи.

Тук в програмата им беше включен обяд с премиера Нарендра Моди и парти по повод 90-ия рожден ден на кралица Елизабет Втора. Кралската двойка посети и националния парк Казиранга в щата Асам, както и кралство Бутан по покана на местния монарх. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заспивам спокойноЩом тия са добреВсъщност къде са оставили децата
1
0
 
7
 
! Отговори
Гудериан преди 8 години
Невероятни ***....околосветски пътешествия, диаманти, дворци, лежане.....дебилити ги възхваляват и снимат....

Спонсорирани публикации