Най-възрастната жителка на планетата почина на 103 години

Нгуен Тхи Чу никога не е ходила на лекар, родила е 11 деца
15
Най-възрастната жителка на планетата почина на 103 години
Снимка: Reuters, архив

Най-възрастната жителка на планетата, виетнамката Нгуен Тхи Чу, почина на 123 години в гр. Хошимин, съобщи БТА като се позова на ТАСС.

Нгуен Тхи Чу беше призната за най-възрастната жена на земята през 2015 г. Тя е родена на 4 май 1893 г.

Въпреки възрастта си Нгуен Тхи Чу до последните си дни е била в прекрасна физическа форма и не е страдала от никакви старчески заболявания. Тя никога не е ходила на лекар.

Нгуен Тхи Чу е родила 11 деца. От тях сега са живи само две. Броят на внуците, правнуците и праправнуците й отдавна надхвърля 100.

През 2011 г. организацията "Виетнамски рекорди" признава Нгуен Тхи Чу за най-възрастна жителка на страната. След четири години възрастта й е призната и на международно ниво от Академията на световните рекорди.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: виетнамкаНгуен Тхи Чу
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
6
 
! Отговори
Няма име преди 7 години
Най-старият на света -> Превъртял си играта > На всеки който ти каже нещо му казваш "ти ли ще ме учиш ве лапе (а той на 90) едно време кво време имаше...
11
2
 
4
 
! Отговори
B преди 7 години
Double check twice, post once ;)
10
2
 
6
 
! Отговори
lol преди 7 години
ама велики сте беееееее :D
9
4
 
2
 
! Отговори
Пеню Колев преди 7 години
Смешното е че има хора които вярват че медията има за цел поднасяне на реална информация.Наистина всички коментирали статията са смешници както казваше Иван Златанов от Етем-България.
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей, сайтаааа....имам две думи за вас- Жалки сте с тази практика!
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижте как са разположени цифрите на клавиатурата и се замислете човек колкото и да бърза, да е неадекватен поради махмурлук или друго... да напише 1 и след това 0 вместо 2..и чак след това 3.
6
3
 
5
 
! Отговори
Ромею и Жулетъ преди 7 години
Е кхакх саму динайси лапита за сто и три гходини,да ни им й малък соцяла. Ас динайси имах тамън на дайсдве във трети клас.
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 3Пепи, те не искат да си го оправят- това е умишлено- както не си поправиха град Варна от Върна през целия ден вчера. толкова са жалки. Смешни жалки номера за рейтинг.
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 102 Той и бай Санди е на 102- вчера имаше тема за него тук. Става въпрос обаче за гавра с читателите от страна на тези в сайта, брат!
3
1
 
21
 
! Отговори
Пепи преди 7 години
Оправете си заглавието, че доста хора подскочиха - 103-годишни има много по света...
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баба Ембие от с.Нановица е на 102г.
1
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бе чета заглавието и след това долу статията и си казвам едно и на вас от сайта: Значи вие наистина умишлено правите грешки в заглавията за да имате рейтинг- макар и негативен за вас...все пак си е рейтинг. На този принцип сте. Жалки сте наистина, братя и сестри! Това е толкова инфантилно че нямам думи. Що не си прекръстите сайта на Детска градина. бг?