Една французойка с любов за България: Като декор от филм е!

Мари Пиетжак избрала страната ни за свой дом и й посветила блог
2 ное 2016 16:07,
37
Една французойка с любов за България: Като декор от филм е!
Снимка: bgonair.bg

Французойката Мари Пиетжак се установява в София малко след своето идване у нас. Тя създава сайт, където описва впечатленията си от страната ни. Преди години заедно със съпруга си напускат подредената Франция, за да преоткрият красотата на България.

"За първи път дойдох в България през зимата на 2012 г. Обстановката ми се стори изключително приятелска и задушевна. Имаше периоди, в които се прибирахме във Франция и после се връщахме обратно тук. Постепенно престоите в България започнаха да стават все по-чести и по-дълги", разказа французойката пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Така през 2014 г. Мари отваря нова страница от своя живот, за да се установи окончателно в България. Намира страната ни за колоритна и изпълнена с живот, въпреки културния шок при кацане на родна земя.

"Когато кацнахме на Терминал 1 и тръгнахме из улиците в района, си мислех, че се намирам на снимачната площадка и това е декор за филм. Видях каруци, коне, магарета, ромско население. В центъра видях истинското лице на България и най-вече на София", продължи разказа си Мари.

Приказната природа и божествената кухня са само част от богатствата, на които се наслаждава французойката по време на обиколката си у нас. В англоезичния блог madamebulgaria.com можете да намерите 20 причини да се разходите из Женския пазар в София, както и запечатани гледки от Мелник и Велико Търново.

Затънтените места са любими за Мари. Заедно със съпруга си обикалят страната ни, преоткривайки гледки, за които трудно можем да намерим информация в интернет. Самият Александър също остава заслепен от красотите на България и дори вече поназнайва български.

Младото семейство планира да прекара следващите години от живота си тук. Французите чувстват България като свой дом, въпреки че обичат родината си. Мари съветва българите да се научат да ценят собствената си страна. Самата тя обеща да продължи да говори за Мадам България с любов.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ромите трябва да спрат да експлоатират коне и др. животни. Това е един срам, в 21 век сме. Да работят като българи и да придобиват електрически коли!
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България - една от най-красивите държави в света и с богата духовна култура, с прекрасен народ - умен, интелигентен, талантлив, смел и добър!
23
1
 
15
 
! Отговори
Пътешественик преди 7 години
Преди да се оплаквате от страната си, попътувайте, вижте други страни, други култури и начин на живот . Върнете се в родината си и променете нещата които не ви харесват и които сте харесали в чужбина. Страната ни е толкова хубава, колкото и много други по света. Трябва ни малко работа да я направим привлекателна за живеене . Преди всичко трябва да забравим за негативизма и оплакването , които съсипват самочувствието ни и създават у младите чувство за обреченост .
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радвам се, че има такива фора, макар че южна Франция е също чудесна. За тях много неща наистина са културен шок, бяха питали дали общественият ни тратспорт е тур. атракция, добре, че вече смениха повечето с нови. Неща, които ние не осъзнаваме, но за тях са наистина шок. Каруци, кучета, тичащи деца и контраста лъскавият мол.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази французойка *** кара да се чуствам кат Емо Костадинов.
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що не, на мацката и харесва тука. Нямам нищо против такива симпатични французойки да се заселват тука.
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ви кажа - тя цялата държава наистина си е един декор за филм само.
18
2
 
6
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
Към #16:Подкрепям те! Малко е остро,но явно така трябва. Хайде всеки да направи каквото наистина може_за страната,не само за себе си; и ако не става тогава да ревем!
17
0
 
7
 
! Отговори
Fronto преди 7 години
Обичам да ми казват,че ме обичат. Мерси Мари! Аз също ви обичам; обичам Франция( за футболния съдия Мишел Вотро не се отнася). Не е трудно понякога да си казваме,че се обичаме,нали!
16
0
 
11
 
! Отговори
до 10 преди 7 години
Повече европейци викаш. А защо не почнем да заселяваме тази земя с повече българчета, пък после да каним европейци или идеята не е добра...
15
11
 
11
 
! Отговори
Димитров преди 7 години
Аз взимам 500лв, но животът в България ми харесва и го обичам. Няма да си напусна родината да чистя на западняците кенефите за 2000 евро и да ме третират като роб. Поне тука като ме третират като стока да съм си в родината.
14
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Една страна, в която отиваш да харчиш парите си и да се забавляваш винаги може да бъде прекрасна. Едно е да отидеш в бразилската джунгла покрай Амазонка като турист, съвсем друго е да живееш там като абориген.
13
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо не вземете да се разкарате най-накрая от страната си, тези които не ви харесва тук, а овце? Верно ви е по-лесно да недоволствате и да плюете само по интернета, ама поне веднъж направете нещо - РАЗКАРАЙТЕ СЕ! Ходете лъскайте кенефите на западняците, да ви се забрани да гласувате на български избори и може и да не се връщате! Положението е такова тук, заради такива като вас - не им пука кой, как ги управлява; не обичат > не се грижат за държавата си; не протестират! Цъкайте минуса и чупка!
12
5
 
18
 
! Отговори
художника преди 7 години
Браво миличка! България е за такива, като теб които умеят да я оценят. Питам се, какво правим ние българите тук, след като се ругаем по между си, държавата си и страната си.
11
4
 
29
 
! Отговори
франсе преди 7 години
И аз ако печеля във Франция и харча в България ще ми се стори много хубава страна.
10
2
 
25
 
! Отговори
Живко Марков.Лил.Фр. преди 7 години
Юли 2017 и аз идвам в Бг.след като се пенсионирам тук.С Френска пенсия живот в България.Мечта.
9
6
 
36
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
И аз обичам да обикалям из бедните страни, с еврата заработени в Дойланд. Я да пробва тая французойка да живее с пари, припечелени в БГ. А също така и да се лекува.
8
8
 
19
 
! Отговори
Ами хубава е ! преди 7 години
Ако разни предатели, като Боко и Ко. не напълнят България с талибани, все повече бели европейци ще се преселват насам.
7
11
 
23
 
! Отговори
th преди 7 години
Франция е 70 милиона, нормално е да има поне 5-10 заблудени човека. Разбирам, че сме им интересни, но е твърде вероятно да ни гледат с насмешка и леко съжаление - точно както ние бихме гледали някое племе в Африка. Няма спор, че страната ни има качества, които ние рядко оценяваме, но нека освен да се радва на атмосферата, жената да пробва да живее и с българска заплата. И дано не го приеме като някакъв вид "сървайвър".
6
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Права е - Страната ни е чудесна, ама народа калпав,страхлив, нагаждачи, доносници,завистливци,предатели,алчници и грубяни