Знаете ли, че... кодовото име на Хилари Клинтън е "Evergreen"?

Любима книга на Хилари е "Братя Карамазови" на Фьодор Достоевски
20 ное 2016 20:15, Михаела Лазарова
10
Знаете ли, че... кодовото име на Хилари Клинтън е "Evergreen"?
Снимка: Reuters

Адвокат, бивш сенатор, бивша първа дама и бивш кандидат за президент на САЩ на Демократическата партия. Хилари Клинтън е един от основните политически играчи зад океана от началото на 20-ти век. Тя е пример за успешен политик и силна жена, а днес от рубриката на Az-jenata.bg "Знаете ли, че...?" споделяме някои любопитни факти за нея.

Хилари Даян Родъм Клинтън е родена на 26.10. 1947 година в Парк Ридж, зодия Скорпион.

Като дете Хилари мечтаела да стане играч на бейзбол, журналист и космонавт.

Омъжва се за Бил Клинтън през 1975 година. Пет години по-късно се ражда дъщеря им Челси, а през 2014 година се роди и първата им внучка Шарлот Клинтън Мезвински.

Бившата първа дама на САЩ издава книга през 2014 "Hard Choices", която постига голям успех.

Знаете ли, че Хилари Клинтън много обича люти чушки? Говори се, че слага лют сос на всички ястия, включително и на салатите.

През 1996 година печели престижната награда "Грами" в категорията най-добър говорещ албум, заради записа ѝ на аудиокнигата "Цяло село трябва, за да се отгледа едно дете".

Досега тя е била 19 пъти на корицата на списание Time, повече от всяка друга жена политик в САЩ.

В дните на електронната комуникация американските тайни служби започнали да използват кодови имена за президентите на САЩ, първите дами, други видни хора и значими места. Според протокола, думите използвани за името трябва да бъдат лесни за произнасяне, разбиране и чуване. Кодовото име на Хилари Клинтън било "Evergreen".

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Sando преди 7 години
Kato na Gen. Radev
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МладшиКато за това наистина е млада:)Ето и един любопитен факт илюстриран с два нейни цитата от които добре личи, че е истински демократ:"Дойдохме, видяхме... той умря" - по повод убийството на Кадафи"А не можем ли просто да го убием с дрон?" - отнася се за Джулиан АсанжИ на кого му пука, че Килъри обичала люти чушки, след като е отговорна за смъртта на стотици хиляди и за милионите бежанци?
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако беше разпалила ядрена война с руснаците не мисля,че щеше да има списание Таймс.Нито някой от четящите щеше да яде люти чушки.И интернетът щеше да е кофти.Изобщо тва,че не я избраха за президент е едно от най -хубавоте неща което се е случвало на човечеството последните 50 години.Разбирам,че са я прилъгали че са способни думнат Русия с изпреварващ удар и да неутрализират техният.Проблемът е,че ще разбере,че са изпържили когато е твърде късно.
6
0
 
12
 
! Отговори
Младши преди 7 години
Не е ли малко млада,за да е била основен политически играч в началото на ХХ век? :))
5
0
 
16
 
! Отговори
Оху преди 7 години
Аз пък мислех,че кодовото й име е "Хилеща се лисица" :))
4
0
 
19
 
! Отговори
Сс преди 7 години
Не,не знам а и не искам да знам, И най вече не е ли закаъсняла тая информация за това същество?
3
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Статията е зле прикрит опит за реклама, опит да се придаде човешки облик на г-жа Клинтън. Не трябва да се забравя обаче, че с нейно дейно участие беше унищожена Либия (има интервю с нея за смъртта на Кадафи, в което казва: "We came, we saw, he died, hahahaha!"), Сирия и Ислямска държава придоби чудовищни размери. С действията и бездействията си тя е отговорна за смъртта на десетки хиляди хора. Така че нека не се занимаваме с това дали обича люти чушки или не.
2
0
 
9
 
! Отговори
Икономов преди 7 години
Уважаеми журналисти, вие сте млади и енергични и това е хубаво. Не познавате обаче важни принципи на нашата журналистика и това не е добре.По принцип, няма лошо в неделя да се пишат по 1-2 не-негативни статии за САЩ и други западни страни, но само в областта на културата и не повече от 1-2!За политическите теми, най-добре всеки път се допитвайте до нашите членове и членки, докато започнете да придобивате правилно идейно-политическо мислене!
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вечно зелена... Та скрипята е черна.