С един слип – три дни! Мъже икономисват енергия

Дамите изчакват 6 дни, преди да "метнат" сутиените си за пране
Обновена: 21 ное 2016 13:39 | 21 ное 2016 13:30, Елка Василева
34
С един слип – три дни! Мъже икономисват енергия
Снимка: архив, Reuters

Една пета от мъжете до такава степен са загрижени за въздействието си върху околната среда, че носят един и същ чифт долно бельо в три последователни дни, за да ограничат разхода на енергия за пране, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено от "Ел Джи Електроникс Великобритания".

Допитването разкрива, че за една четвърт от мъжете и жените (26 процента) климатичните промени са най-голямото опасение за бъдещите поколения.

Анкетата показва още, че много хора са склонни да променят начина си на живот, за да допринесат за опазването на планетата.

Докато 21% от мъжете не сменят гащите си в продължение на три дни, една четвърт от дамите изчакват минимум шест дни, преди да "метнат" сутиените си в коша за пране.

За да ограничат въглеродните си отпечатъци, много хора вече използват пералнята по-рядко. Само пет процента от участниците в допитването прибягват до машинно пране всеки ден.

Проучването, обхванало 2000 души, разкрива и най-големите угризения на хората за нещата, с които вредят на околната среда:
- Използването на превозни средства за изминаване на къси разстояния.
- Изхвърлянето на стъклени буркани вместо рециклирането им.
- Включването на отоплителни уреди вместо навличането на пуловер.
- Вземането на вана вместо душ.
- Проявата на мързел за рециклирането на хартия.
- Екзотичните пътешествия в чужбина.
- Управлението на автомобил със съзнанието, че е вредно за околната среда.
- Ходенето на концерт или спортна проява с лично превозно средство.
- Миенето на автомобила по-често от необходимото. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: бельооколна среда
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно е така в Англия. Нали затова стандарта на живот е висок там:)
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пък за къпането на бебето всеки ден - абе това бебе тор ли рие, че не мога да разбера? Естествено, че по кожата има бактерии, които са част от нормалния микробиом на всяко човешко същество. Също както бактериите в червата и батериите по половите орани на жените. И още един куп знайни и незнайни микропомощници в тялото. Много е важно хигиената да е такава, че да не нарушава микробиома. Щото ако го прецака, следват тежки или странни заболявания. Като бебе с кандида. Четете бе хора.
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че какво му се цапа пък на сутиена, че да налага да го переш всеки ден? Още повече ако ти самата си къпана. Честотата на прането се определя от начина ти на живот - горещ/студен климат, сух/влажен, работиш в офис или физически труд и т.н. Какви са тия общи рецепти колко често да си переш дрехите. Сега знам че някои помнят животът без перални и сега не могат да им се нарадват, ама препаратите, с които си перете дрехите не са безвредни за кожата или тялото ви. Така че мислете малко.
26
0
 
9
 
! Отговори
Партиен член преди 7 години
Тая статия ме весели.Това са си чисти мръциняри и мурдари.Ква е тая жена бре ? Мъжете пък ***.Мислили за природата.Сваляш сутиена и мирис на природа.Къпете се бре хора не се чешете.
25
0
 
14
 
! Отговори
МОКО преди 7 години
Трябва да се носи сиренякът и да се маркира територия! Мирис на луканков таш.ак си е фешън
24
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българинът е много важен не си ми е ръцете, ама бебето ще го къпе всеки ден. Толкова *** народ, с неадекватни криворазбрани представи за света. А за по абсурдна статия не се сещам скоро да е пускана. 3 дни с едни *** за да пести.... по скоро нечистоплътност.
23
1
 
12
 
! Отговори
vivian преди 7 години
До Анонимен за къпането на бебетатаГерманката е съвсем права. Новородено не е нужно да се къпе всеки ден, 3 пъти в седмицата е достатъчно. Къпането всеки ден на бебешка супер нежна кожа я изсушава много и наистина отмива полезния слой. Помислете - къде се е изцапало толкова бебето, че да го къпеш като голям човек :)
22
0
 
0
 
! Отговори
егати преди 7 години
До история'*** туй всяка година ли?
21
1
 
6
 
! Отговори
ВИЦ преди 7 години
- Ей,страшнш разсипници сте бе ве! - обърнал се един габровец към синовете си! - Чисто нов потник на три години,двамата с брат ти му е...ти мамата ве!!!
20
0
 
13
 
! Отговори
goso преди 7 години
мръсен чорап - хвърляш го към стената, той залепва и бавно се свлича надолумного мръсен чорап - хвърляш към стената - залепва на мясточорап за смяна - хвърляш към стената, залепва и бавно запълзява нагоре
19
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България новородените бебета се къпят всеки ден. Моя приятелка живее в Германия, там роди дете. Изпратиха и помощничка да я учи как се гледа бебе - германката и беше забранила да къпе новороденото всеки ден, защото така щяла да измие клетките, които създават имунитет на детето. Представяте ли си логика - колкото си по-мръсен, толкова по-висока имунна система, по-здрав ставаш. Едва я изтраяха 10 дена и после започнаха да си къпят детето всяка вечер. В този смисъл резултатите не ме учудват.
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Новите перални са с 1 програма за да пазят природата - почват със центрофуга за да омекне матреала и завършват на 95С за да дезинфекцират. Няма нужда от прах и омекотител.
17
0
 
11
 
! Отговори
история преди 7 години
Допреди век в Швейцария са перяли два пъти в годината : един път през пролетта, втория път - есента.
16
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз мойте ги сменям на сезон - пролет, летните ги ползвам поне 3г, щото ходим на сънчака, есен и зимни - ватени.
15
1
 
17
 
! Отговори
МАЙНА преди 7 години
Къпят се само мръсните другите си, зимаме душ.
14
1
 
7
 
! Отговори
МАЙНА преди 7 години
Къпят се само мръсните другите си, зимаме душ.
13
0
 
16
 
! Отговори
Казалията преди 7 години
Какво е това нещо къпане? Друго си е да усмърдиш автобуса на непрани ***.
12
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам с какви хора са контактували интервюиращите, но ги съветвам да си сменят средата.
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важното е да се издрусаш още кат ги сложиш, след това няма значение срока на експлоатация. За пране да не говорим - ще задръсти пералнята така, че направо нова гаща и така ще опазим природата...
10
0
 
44
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 7 години
*** и чорапи са носат дорде са счупят