Рекорд: Родна булка си събрала багажа след 96 часа брак

Свекървата не й нада нито лев от събраните на сватбата
27 ное 2016 15:40, Александър Попов
35
Рекорд: Родна булка си събрала багажа след 96 часа брак
Парите са причина за бързия развод. Снимка: Булфото

Едва ли се води статистика за най-краткия брак у нас, но двойка от Силистренско спокойно може да претендира за номер едно у нас.

Младоженците скъсали брачните окови едва след четири дни, а на петия ден младоженката си стегнала багажа и се прибрала при родителите си, пише "Монитор".

Причината се оказала чисто финансова. Свекървата взела парите от тържеството - около 22 000 лева, а булката така и не помирисала нито лев.

Четирите дни от съвместното съжителство се превърнали в истинска война между двата рода – на булката и на младоженеца.

Сватбата била дълго подготвяна и всички обичаи, присъщи на консервативната общност, били спазени. В дома на момичето бил показан чеиза й, а от ритуала "къна геджеси", което е нещо като прощална моминска вечер, била събрана известна сума. И тя също по-късно попадала в ръцете на свекървата.

Младите се взели на 18 октомври 2014 г., а вечерта в селото на младоженеца – Вокил, имало сватбено тържество. Съгласно местните обичаи бил съставен списък с гостите от страна на булката, като срещу всяко име била вписана и подарената сума в размер на общо 11 000 лева. Събраните от сватбата 22 000 лева взела свекървата, платила разходите за оркестъра, за закланото теле, за напитките, а булката не получила нищо.

Юридически бракът бил прекъснат няколко месеца след фактическата раздяла.

Родителите на ощетената булка завели дело, за да си върнат парите, като представили списъка със сумите от техните роднини.

Съдът реши, че семейството на младоженеца трябва да върне на бившата си снаха 8500 лева.

В Русе също е известен случай на много кратък брак. Само седмица след марша на Менделсон 81-годишен мъж подаде молба за развод, защото хванал 61-годишната си булка в изневяра и не могъл да понесе това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Само седмица след марша на Менделсон 81-годишен мъж подаде молба за развод, защото хванал 61-годишната си булка в изневяра и не могъл да понесе това."Е, това изби рибата!
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отдалече си личи, че става дума за културни особености.
27
0
 
11
 
! Отговори
Има и други варианти преди 7 години
Разказвали са ми за брак, който не се състоял поради отказ на младоженеца при самото подписване.Булката била със сложна прическа, на която бил прикрепен воалът. Докато се качвали по стълбите към ритуалната зала, женихът по невнимание настъпил воала и прическата се килнала на една страна. Разярената невеста му ударила шамар, но той кавалерски си замълчал. Сватбарките й оправили прическата.Но когато длъжностното лице го попитало дали я взима за съпруга, казал "Не!" и сватбата не се състояла.
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 20Някои мъже се раждат прости, *** и груби. И така си умират. Акъл за 5ст..., няма. С такова дърво,как се е прежалила.
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудя се на тази булка. Като е бил, такова дърво мъжа, как не му е била шута още преди да встъпи в брак.
24
0
 
11
 
! Отговори
Една стара история преди 7 години
Онази булка-висшистка днес е вече над 65 г.Дошли от ресторанта в дома на жениха-мамино синче, за да продължат веселбата в по-тесен кръг, с най-близките. По едно време се усетили, че младоженецът и един негов братовчед ги няма, но липсвали и парите от сватбата.Чак на сутринта той се обадил на майка си, за да й каже, че с братовчеда решили да отидат до морето, за да изкарат няколко дена по ергенски, за последно.Щом разбрала това, булката си събрала нещата и се прибрала у дома си, после - развод
23
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имам един приятел на който жена му избяга няколко часа след сватбата. Върнали се от ресторанта , жена му прочела няколко СМС - са от телефона , разбрала , че и е изневерил няколко седмици преди сватбата и чао.
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 15От гостите на сватбата.
21
1
 
25
 
! Отговори
deaf преди 7 години
Жена,която ти дава любов и не иска нищо - е безценна. Жена,която ти иска пари,за да ти даде любов - не струва нищо.
20
0
 
11
 
! Отговори
извод преди 7 години
Изводът е позволиш ли на простовата и елементарно същество, водещо се собственик на съпругата ти, да се меси в живота ти -ПАТИШ СИ. Затова собственицата по-добре да стои далеч, защото започва да има и претенции върху абсолютно непознат за нея човек- снахата. Снахата без да иска започва да я сравнява с майка си или с баба си и разбира се мащехата сое мащеха- започва да губи. Нейните претенции обаче започват да стават огромни върху чуждото дете и бракът на влюбените отива на коино. Извод: да стои
19
1
 
19
 
! Отговори
хммм преди 7 години
това "нада" отдавна не съществува в българския език човек, може да го чуеш само около села с по 20-30 човека в някой планинска гора откъде е и "чилякът" който го е писал. Българския език отдавна си има норми които не е учтиво да пишеш официално, било то и в медиа даже като тая днесбг. Само че автора е пропуснал най-вероятно тия уроци по български език, сигурно тогава е бил на село.
18
3
 
13
 
! Отговори
da преди 7 години
Намеси ли се мащехата - особено, ако е проста и елементарна, стават много лооши неща. Аз не мога да разбера тези свекърви, ама честно. На тях им принадлежи само собственото им дете, а за другото, ако ще е подритнатото и прецаканото, ами да се разкарат подобни дебелокожи и нагли същества. Просто човешката глупост е безкрайна, и нейното име е свекърва. Мащеха......
17
0
 
18
 
! Отговори
АБВ преди 7 години
Моят брак даже не се състоя, тъй като пияните общинари бяха омъжили жената в паспорта за чичо, а в книгата,където се подписваме за баща ми!
16
1
 
28
 
! Отговори
Помня друг рекорд преди 7 години
Бях в гимназията. Моя съученичка имаше баба в едно от софийските села и ни разказа за тази сватба, станала по настояване на роднини. Момичето било вече на 24-25 г., нямала приятел, родителите на младеж от същото село я харесали за снаха, нейните близки, я убедили да се омъжи.На следващия ден след сватбата тя поискала анулиране на брака. Защо? Когато вечерта младоженците се оттеглили, му признала,че е девствена.Той,вероятно на шега, казал "Аз ли бях глупакът, който пръв те пожела?" Тя се обидила
15
2
 
21
 
! Отговори
Друга една булка, преди 7 години
най-кроткото, но и най-наивно момиче в квартала още на 18 г. се влюби в пройдоха и след абитуриентския бал вдигнаха сватба. В ресторанта се намеси простоватият му брат:"Булката обикаля да събира пари, а младоженецът върви с нея само ако иска!" Намесиха се роднините на момичето, все интелигентни хора, да увещават пр.ос.така,че тази обиколка е знак на уважение към гостите,а не събиране на пари.Женихът кандиса да върви с булката.Накрая глупачката пред всички му даде цялата пачка и той си ги прибра!
14
1
 
11
 
! Отговори
аз преди 7 години
Бива ли да сте така неграмотни?
13
1
 
26
 
! Отговори
Сигурно има обичай преди 7 години
тази етническа общност - свекървата да прецени колко от подарените пари да се дадат на младоженците.При нас, българите, който сватбар е решил да направи подарък в пари, ги дава на булката, когато новобрачните обиколят сватбената трапеза, за да кажат "Наздраве" на всеки един от гостите.Знам само две изключения. Една булка, моя бивша съученичка, категорично отказа да прави такава "обиколка". Когато всички се настаниха на трапезата, тя и женихът станаха и казаха "Наздраве на всички!" и това беше.
12
1
 
31
 
! Отговори
хъ преди 7 години
"Свекървата не й нада ... "Това "нада" в подзаглавието на какъв език е?
11
6
 
24
 
! Отговори
n.d преди 7 години
Гадните свекървиииии,пууууу сичките са гадини.
10
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А да не би свекървата да се е случило да спи с малкия син на булката, която и е в същност дъщеря? Че при тези всякакви консервативни особености се срещат.