Висенето във Facebook по празниците скапва настроението

Човек се чувства нещастен, като гледа какво правят "идеалните семейства"
23 дек 2016 22:15,
11
Висенето във Facebook по празниците скапва настроението
Снимка: Архив, Reuters

Висенето във Facebook по празниците влошава настроението, твърдят датски учени, цитирани от Би Би Си.

Когато на празник човек разглежда какво правят "идеални семейства" или как хората са на почивка, по-вероятно е да се почувства нещастен, отколкото да му стане ведро на душата.

Причина за това са "нереалистичните социални сравнения". Особено лошо се отразява "висенето" в социалните медии без общуване с други хора.

Вредно е и продължителното четене на новинарски сайтове, без човек да реагира.

Учените от университета на Копенхаген препоръчват социалните мрежи да се използват за разговори с близки и за запознанства. Това е много по-положително преживяване от пасивното разглеждане.

Много полезно е и човек да престане да използва социалните мрежи за седмица.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези игри са за децата. Не за зрелите. Да ходи да се еб ава с чувствата, времето и жената, при някоя друга. Какви са тези несериозни отношения? "Ела ми дойде ми". Една зряла Жена не би му дала, втори шанс. Той е като децата, не знае всъщност, той какво иска от нея. Уж желае да е с нея, но не желае да е с нея. Тя ще го отсвири и с право.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом веднъж е поискал раздяла, не знам как ще и поиска прошка? Какво, "откакто сме разделени, разбрах, че ужасно много те обичам и ми липсваш болезнено." Тогава ли му е станало ясно, каво изпитва към нея.? А докато са били зедно не му ли е било хубво.?! Много му е било, хубаво! . Понякога , човек в яда си изрича думи, които не мисли и не чувства. След, това съжелява дълбоко. И не е желал в действителност, раздяла.
6
6
 
5
 
! Отговори
Д-р Радев преди 7 години
1. Капака на лаптопа пада 2. Правите кафе и закуска и доставката е в леглото 3. Бърз секс 4. Процедура по стягане за излет 5. Планината е до вас - натам със пълна газ ! 6. Излезте и прекарайте малко време заедно 7. Направете НеЩо зА дРуГиЯ ! Нещо от сърце, попитайте го какво иска , какво му тежи , ще останете много учудени колко много има да ви казва 8. НЕ СПОРЕТЕ - САМО СЛУШАЙТЕ ! 9. Направете романтична уютна, празнична и коледна трапеза 10. Поканете приятели или ако сте двамата правете секс !
5
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако желае да бъде с нея, намира начин. Преглъща гордоста, сваля гарда и си я връща. Вместо бивша, става със статус настояща, сегашна. Колкото и да ти е сърдита, обидена.., колкото и да си я наранил, намираш начин да бъдеш простен. Прошка се дава, само когато бъде поискана. Когато, истински съжаляваш и се разкайваш. За това, което си направил, спрямо нея. Било то измяна, лъжа, предателство, лицемерие. Човешко е да се греши. Има грешка, има и прошка. Весели празници!
4
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, с робите на Фейсбук е така. Днес е голямо геройство да нямаш профил и да не използваш т.н. "социални мрежи". Нормалните хора нямаме нужда от такива мрежи и приятели.
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 3В 99% от случаите , като твоя сам си си виновен, че си я направил бивша. Кой ти е виновен, че си се докарал, дотам.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали ти е бивша, защото полудяваш полекичка.
1
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз се скапвам само като гледам какво прави бившата.. мн тъпо

Спонсорирани публикации