Едни от най-забележителните пристанища в света

Ландшафтът им е повече от впечатляващ
24 яну 2017 22:06, Михаела Лазарова
0
Едни от най-забележителните пристанища в света
Снимка: Reuters

Едни от най-красивите градове по света си имат и пристанища. Очарованието от сливането на суша с вода и човешка цивилизация е белязало нашето развитие през хилядолетията.

Пристанищата са били и ще продължават да бъдат важна част от живота на човека, защото все още са оживен център на търговия и кипящ от романтика живот.

Градовете, имащи щастието да са основани на брега на море или река обикновено притежават прелестни гледки. Немалко столици също могат да се похвалят с красивите си пристанища.

Когато човек отиде на почивка някъде винаги му се иска да се разходи по крайбрежната алея до пристанището. Някак всичко става по-красиво, като се разхождаш покрай акостиралите лодки и корабчета.

Едно от най-красивите пристанища в света е Банкок – столицата на Тайланд. От бреговата ивица човек може да види светлините на небостъргачите.

Мауи пък е вторият по големина хавайски остров, чието пристанище също заслужава внимание. Дори да не го посетите, лазурно чистите плажове ще останат завинаги в сърцето ви.

За любителите на ледените преживявания Антарктика предлага едно интересно за туристите пристанище на име Неко Харбър. Открито е от белгийския изследовател Адриан Жерлаш дьо Гомери в началото на 20 век. Днес там туристите биват отвеждани до местата, на които могат да видят пингвини и други арктически животни. Ландшафтът е повече от впечатляващ.

Останалите най-красиви пристанища вижте в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари