Да ви предскажа нещо? О, не, предпочитам да не знам!

Дали е розово или трагично, хората не искат да знаят бъдещето
23 фев 2017 11:15, Боряна Павлова
3
Да ви предскажа нещо? О, не, предпочитам да не знам!
Снимка: архив Reuters

Хората масово не искат да знаят какво бъдеще ги очаква, дори и да можеха да прозрат дали става дума за добри или лоши събития, пише в. "Дейли мейл".

Германски учени от института "Макс Планк" направиха проучване сред 2000 германски и испански граждани. Те ги запитаха дали биха искали да узнаят предварително редица приятни и неприятни събития, които ги очакват. Например какви подаръци ще получат за Коледа, дали ще имат живот след смъртта или дали сватбата им ще завърши с развод.

Между 40 и 70 процента от анкетираните заявили, че не биха искали до узнаят изпреварващо приятните събития. Причина за това била, че предпочитали да съхранят елемента на изненадата. От 85 до 90 процента от запитаните пък не искали да узнаят в аванс неприятностите, които евентуално могат да им се стоварят върху главата.

Едва един процент от респондентите били любопитни да узнаят какво бъдеще ги очаква, независимо от естеството на предстоящите събития.

Екипът на д-р Герд Гигененцер констатирал, че хората, които не искат да узнаят бъдещето си, са по-малко склонни към рискове и по-често си правят застрахователни полици, в сравнение с онези, които искат да го разгадаят.

Тези от респондентите, които нехаят за онова, което ги очаква, обикновено се притесняват да не се разочароват от чутото и са по-големи песимисти, в сравнение с останалите.

/БТА/


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
namerili kogo преди 2 години
namerili kogo da pitat. i gi nari4at horata. te sa s naj-i3pranite m03uzi
d0ka3vat g0 vinagi na i3b0ri
0s0beno purvite spomenati s g
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Магът от Лъженвил

ами ......като застанат на граничната бразда и видят колко амуджи прекосяват ежечасно.
1
0
 
6
 
! Отговори
Магът от Лъженвил преди 2 години
И по какъв начин хората могат да узнаят бъдещето си !