На първа среща: Дамите на салата, за мъжете – специалитет

Кавалерите избират скъпи ястия, за да покажат възможности
13 мар 2017 18:53,
11
На първа среща: Дамите на салата, за мъжете – специалитет
Снимка: Архив, Reuters

В компанията на привлекателен мъж жените губят апетита си към нездравословна храна и предпочитат да ядат нискокалорични салата. В подобна ситуация мъжете обаче държат да демонстрират благосъстояние и избират скъпи ястия и напитки, установиха датски учени, цитирани от в. "Дейли мейл".

Учените от университета в Орхус направиха пет експеримента, за да проверят дали физическото привличане въздейства върху предпочитанията на мъжете и жените към храната.

Резултатите им показаха, че мъжете харчат много повече, когато вечерят с привлекателна жена. Външният вид на дамата обаче няма значение за това точно какъв вид храна избират.

Резултатите са съвсем логични, защото мъжете търсят у жената красота и здраве, докато за жените главните приоритети са общественото положение и богатството, каза авторът на изследването Тобайъс Отербринг.

Затова когато искат да направят впечатление на някой мъж, жените обикновено предпочитат здравословна храна, а мъжете демонстрират, че на тях може да се разчита финансово.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изборът съвсем директно говори за човека. Като ви харесва да кибичите по два и повече часа над чинията и само в хубав ресторант имате хубава храна, 90 % сте човек, който няма уют около себе си.
5
1
 
5
 
! Отговори
до 3 преди 7 години
Така ти се пада! Нали си е заслужавала? Преценила ти е акъла веднага.
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При първа среща - НИКОГА в ресторант!!!В ресторант е шумно. Който няма нищо под шапката, може да си седи и да се усмихва. Като резултат - никакъв разговор.
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен2 В зората на демокрацията, каня една дама, в заведението "Бялата къща" в Монтана. Току що бях получил заплатата си,имах и личен повод да почерпя, а и дамата си заслужаваше. Точно за 2 часа ми изяде и изпи заплатата, нарочно поръчваше от най-скъпото, но накрая ме уби.Поръча си 50 грама уиски,някакво много скъпо, и само си намокри червилото с него, така си остана на масата.С което ми се показа, че беден учител не може да се среща със служителка на НАП, различни класи сме.Има го и това
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей така един път излизам с една за 1 път, и кат гледа менюто, кат видя няква манджа с някви дреболии, се изцепи - "ох, котьоооо", ама аз някъв учуден, и тя се сепна и си поръча няква салата :D
1
0
 
20
 
! Отговори
Киро Радомирски преди 7 години
Ако дамата не маа яко шкембе чорба с много, ама много чесън, отсвирвам я одма.

Спонсорирани публикации