За по-здрави бебета – вземете си кученце!

Бременните с любимци раждали по-здрави бебета
Обновена: 10 апр 2017 18:12 | 10 апр 2017 18:12, Боряна Павлова
12
За по-здрави бебета – вземете си кученце!
Снимка: архив Reuters

Жените, които са притежавали кучета по време на бременността си и малко след това, раждат по-здрави бебета, установиха канадски учени, цитирани от "Метро" и БТА.

Според последни проучвания на екип от университета в Алберта домакинствата с шаровци се сдобиват с потомство, което има две много важни чревни бактерии - Ruminococcus и Oscillospira. Те значително намаляват риска от затлъстяване и от детски алергии.

Учените изследвали 746 бебета и техните майки в периода 2009-2012 година. Родилките трябвало да отговорят на въпроса дали са били в компания на кучета в дома си през второто и третото тримесечие на бременността и три месеца след раждането.

След това специалистите проверили медицинските показатели на чревния тракт на бебетата, като анализирали проби от техните изпражнения. От получените резултати проличало, че присъствието на кучета по време на бременността и след раждането повишавало двойно популациите на Ruminococcus и Oscillospira в организма на пеленачетата


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
2
 
! Отговори
Pocahontas преди 1 година
До Solar Power
Защо наричаш кучетата песове? Като не обичаш животните, просто ги игнорирай, не разпръсквай злобата си. Съгласна съм, че българите трябва да правят повече деца, но в никакъв случай проблема не е в домашните любимци.
11
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За къв им е куче, нали си имат мъж? Той ще им осигури бактерии и всичко останало.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предпочитам тези дето гледат теленца, прасенца и копат лозето.
9
2
 
9
 
! Отговори
юбералес преди 1 година
До Solar Power
Просто цитирах филм на ВВС. Не съм изразявал мнение. Но след като човек е живял хиляди години близо до кучета, коне, дървета и почва е нормално да изгради имунитет чрез тях. Все пак пеницилинът е взет от тор.
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо кученце, а не направо прасенце?
7
7
 
9
 
! Отговори
Solar Power преди 1 година
До юбералес

Глупости вместо да си вземате песове просто си правете деца. Нямам кучета и имам много деца. Нямам проблеми с болестите.
Проблемът на българите е ,че гледат котки,кучета рибки и какво ли не само деца не си правят с някакво извинение,че нямат пари. Просто не им се занимава....
6
1
 
6
 
! Отговори
юбералес преди 1 година
Mиналата година излезе филм на ВВС, където учените доказаха по-добрата имунна система на децата живеещи около кучета, крави, кози, коне и овце, както и живеещи на село или в гората, получаващи от там важни бактерии. Учените препоръчваха на майките да не ползват антибактериалните кърпички за децата си и да не раждат с ''Цезарово сечение''. Много от болестите, които смятаме за наследствени са всъщност по причина на едни и същи бактерии в едно семейство
5
9
 
8
 
! Отговори
Ей стига бе !!! преди 1 година
Айде стига глупости !!!
4
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да има нужда от кучешка храна. Направо им сервират 5 кг, месо.
3
5
 
16
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
Има нещо мнго красиво в бременните жени... само някой недорасъл да разбира нещата от живота такива каквито са не би могъл да го разбере...
2
3
 
14
 
! Отговори
Mars преди 1 година
Много с.ск има в каката от снимката. Бременните винаги са ме привличали, все пак няма нещо по женско, по-женствено от майчинството. А като започнат някои да се правят на мъже- вече не е гот. Затова сме различни, от два различни пола, колкото и да се опитват да ги приравняват, че и да си измислят нови.
1
18
 
20
 
! Отговори
ГЛУПОСТИ преди 1 година
А хигиената?