С хватки от каратето: Японец обърна мечка в бяг

Фермерът каратист се отървал от нападението с одрасквания
30
С хватки от каратето: Японец обърна мечка в бяг
Снимка: flickr

Жител на японския град Фуефуки в префектура Яманаши успя да се справи с мечка благодарение на своите навици, придобити от каратето, съобщава ТАСС.

Хирохито Миягава, който е на 68 години, оглавявал местната секция по карате. Той излязъл да набере японски хрян от зеленчуковата си градина, граничеща с гората в близост до дома му.

Изведнъж почувствал, че зад гърба му има някой и се обърнал. С изненада открил, че го преследва мечка, изправена на задните си лапи.

Без да губи присъствие на духа, Миягава нанесъл няколко мълниеносни каратистки удара на животното и то панически се оттеглило в гората.

Фермерът каратист се отървал с няколко одрасквания на главата, които мечката му нанесла със своите нокти. По данни на местните власти в този район били регистрирани 83 нападения на мечки над хора от месец април насам. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: мечкакаратеяпонец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
16
 
! Отговори
KDK преди 6 години
Тази статия се въртеше преди повече от година.
5
3
 
26
 
! Отговори
Сайга 12 преди 6 години
Не знам каква е била мечката или по-скоро мечето, и колко се е впечатлила от удари от карате, но не съветвам никой да го изпробва реално-става само по книги, филми или измислени новини!
4
0
 
17
 
! Отговори
Do 2 преди 6 години
Ако не се лъжа в Япония живеят черни мечки които са сравнително по-дребни от ***, но все пак са мечки.
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хм, япончета - кво да ги правиш. Ако беше Баце - и други работи да са се случили на мечката, после щеше да носи и мед ...
2
3
 
21
 
! Отговори
горски преди 6 години
Таз мечка е била болна или статията е измислена. Намирали сме в убита мечка по 2-3 зарастнали бренекета, че от няколко удара на каратист да се уплаши си е приказка за деца, малки каратистчета.
1
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повтаряте новина от септември миналата година... Браво!

Спонсорирани публикации