Фитнес ли? Спортуваме най-малко от всички европейци

Шведите отсрамват Европа – спортуват най-много
10 авг 2017 17:50, Боряна Павлова
20
Фитнес ли? Спортуваме най-малко от всички европейци
Снимка: архив Булфото

Коя е най-мързеливата нация в Европа? Около 78 процента от възрастните в България уверяват, че изобщо не извършват физически упражнения, съобщава в. "Дейли мейл".

В другия край на своеобразната класация са шведите, които са най-активни физически. 90 на сто от възрастните в Швеция редовно посещават гимнастически салони, посочва БТА.

Жителите на Великобритания попадат в средата на класацията, базирана върху данни за 28 000 възрастни във всички страни от ЕС.

Класацията е изготвена въз основа на резултатите от анкета, поръчена от "Ладброукс". Участниците били интервюирани колко често седмично извършват физически упражнения или спортуват.

След България в класацията се нареждат Малта и Португалия.


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
1 от 2 преди 1 година
който не копае, да ходи на фитнес
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
във ПЛОВДИВ до гребната база направиха младежки спортен център с европеиски пари под наслов не на дрогата спортуваите но нашият честен в кавички кмет веднага го направи платен и то с доста солени такси всички помощни игрища около центъра също са зтворени е къде да спортува обикновенният човек на никои политик не му пука за здравето на нацията всичко е една голяма демагогия
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Става още по-интересно като добавим очевидния факт, че половината трениращи го правят като за по десет нормални човека...
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някое министерство няма лида кандидатства по програма "Бустър за пенсионер преди фитнес".
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 7 От Бдинец Занимавал съм се, със спорт, както и съм копаел ниви с царевица и лозя/от което не се срамувам/ и мога да ти гарантирам, че земеделската работа е по изморителна.
13
0
 
1
 
! Отговори
бацка преди 1 година
това не важи за бургас
12
0
 
9
 
! Отговори
G преди 1 година
До Анонимен 8

Планират, ама друг път. Просто работят по-малко. Иди да видиш как след 17:30 всичко е затворено и всеки си е тръгнал от работа. Това важи за всяка сфера. Затова имат време да си живеят живота - кой по фитнес, кой на плуване, кой с колелото, кой градинката с цветята си поддържа, кой с друго хоби се занимава. Бачка се до секундата и се тръгва на секундата. В много държави дори не им се събират 40 часа седмично работа + обедната почивка. А не като при нас - по 12 ч дневно и нагоре.
11
2
 
6
 
! Отговори
оххх преди 1 година
до 9

Човеко от работа се гърбавее а не се заяква. Това ти го казвам като човек работил всякакъв вид работа - селска , хамалска , по строежи, в производството и накрая на бюро с документи. Занимавам се и със спорт активно от 15 години и преди това по-леки неща. От работата човек поумнява но не може да се развива добре физически и здравословно. За това спорта си е спорт а работата работа. Лекоатлетите не ходят да доят крави и да режат дърва защото няма да им помогне.
10
1
 
2
 
! Отговори
До 8 преди 1 година
Ми не, нямат време за децата си? Щото не им пука и си имат гледачки! Казвам го от собствен опит- ходя 3 или 4 седмично на фитнес и плуване, като повечето пъти заедно с децата!
9
1
 
14
 
! Отговори
До 7 преди 1 година
Ти да не би да мислиш, че е по-лесно да гледаш животни и градина от това час, час и нещо да правиш серийки във фитнеса на климатик? Искам да видя за колко време фитнес маниак и европеец ще прекопаят декар лозе! Сигурно за седмица, а някой дядо на 70 г. от село, където не е виждал фитнес ще го направи за 1 ден!
8
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Констатация

Ми не, просто могат да си планират времето по-добре.
7
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бдинец

Така си мислиш, защото си със селския манталитет на балканец. Това, че баба ти гони гъските по цял ден на двора е друга работа. Ама няма какво да ти обяснявам явно там си расъл.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз не вярвам проучването да е изготвено по поръчка на Ладброукс .... по скоро е на Еврофутбол :)))
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Безумна статистика, която гледа само фитнес посещенията... Като работиш на двора или ходиш на танци няма да ти го броят...
4
4
 
17
 
! Отговори
Бдинец преди 1 година
То и майка ми и баща ми, на село нищо не спортуват, само където се занимават със зеленчукови, овощни градини и отглеждане на животни!И какво, да кажем, че са мързеливи и нямат никаква активна физическа дейност? Даже бих казал, че се занимават с по съществени неща от западният пенсионер.
3
4
 
21
 
! Отговори
Констатация преди 1 година
Щом европейците успяват да отделят толкова време за спорт, значи не са такива работохолици, както се опитват да се представят пред нас! Отделеното време за фитнес е за сметка на вниманието към деца, семейство, работа, култ. събития и др.
2
1
 
19
 
! Отговори
пенсионер преди 1 година
Пенсионер съм от 15г.като пенсионер работих още 5г. и се отказах да има работа за тези които не вземат пенсия.Сега на село си имам работа по двора градина гледам и не е малка ракиика си направя тази година дал бог плодове.На фитнес не съм ходил никога което по стандарта на ЕС съм в 78% на мързеливите какво да се прави европейски стандарт.
1
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българи практикува друг масов спорт - спиртнес.