Бонуси, похвала, пица, сладолед... и работникът – доволен!

Социализирането към екипа ни прави лоялни работници
4 сеп 2017 09:00,
37

Миксът от заплащане, бонуси и похвала е отличен вариант шефовете да ни задържат на работното място. Около това мнение се обединиха в "България сутрин" HR мениджърът Стефка Танчева и психологът и психотерапевт Анна Тодорова.

Проучване на американски учен посочва, че най-добрият стимул за работа не са парите, а пицата. Според Анна Тодорова пицата символизира загрижеността на ръководството, но това не прави парите по-малко важни.

"Комбинацията от похвала, пица или сладолед плюс бонуси, е най-добрата. Пицата и похвалата работят изключително добре и струват много по-малко от бонусите. Новото поколение работници има много по-различни очаквания от старото", коментира психологът пред Bulgaria ON AIR.

Според Стефка Танчева вече все повече се храним здравословно и в един момент пицата няма да ни е привклекателна.

Най-важна обаче остава идеята за социализиране, да сме част от семейството и да сме признати.

"Българските работодатели са в процес да се научат. Чуждите компании на пазара ни карат да се сравняваме и да привличаме кадри. Заплатата е на 3-4-то място като причина за напускане. Парите са много деморализиращи в дългосрочен план и могат дори да понижат производителността", каза още HR мениджърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
13
 
10
 
! Отговори
Пица, приятели преди 6 години
Приятели, нали знаете, че много хора днес остават без работа, и всеки може да бъде уволнен във всеки момент. А от уволнението до улицата минават средно 6-8 седмици, ако не си намерите нова работа приятели, ще се озовете на улицата. 20% от клошарите и бездомниците в България са висшисти. Пишете CV-та приятели, гответе се за въпросите на интврщютата да убедите работодателя, приятели, че вие сте стоката от която той има нужда, нали знаете приятели, че вис сте просто стока на пазара на труда.
11
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това се казва с трици да ловиш маймуни. Заплатата минимална обаче редвно има потупване по рамото и по 2 пакета зърнени закуски на месец и маймуните доволни.
10
1
 
18
 
! Отговори
Тодор Правешки преди 6 години
Това не е за да ви задържат на работното място а за да ви плащат по-малко, за по-големи печалби, за това плащат големи заплати на ейчари (HR мениджъъс), тийм билдинг, ала бала. Но нали знаете, че всеки момент може да останете на улицата и тогава няма да можете да си плащате сметките. А за новата работа ще трябва да подготвята си-ви, да ходите на интервюта, а там ще питат защо ви уволниха в последната работа, ще ви гледат и ща клатят глави.... яжте сега пица и банани!
9
2
 
18
 
! Отговори
Даниел преди 6 години
До Анонимен 7: Не приятелю, не е нормално работникът да се разсее - нормално е да си намери нова работа, където да се развива и чувства добре финансово, не да мишкува и отчита дейност
8
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахах пицата е по-важно от заплатата, че и сладолед, мале как ни се подиграват, ама явно толкова струваме
7
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работим за пари, а не за потупване по рамото. И когато работим здраво, а собственика се прави на разсеян, нормално е и работника да се разсее...
6
1
 
30
 
! Отговори
младен преди 6 години
Само да не е като пицата на Дянков че....
5
0
 
33
 
! Отговори
маке преди 6 години
магарето не го е еня колко го фалим а коко зоб му турам ако не му слагам зоб не ке да бачка имаше едно такова у наше село сите го товареха а един не се сети барем мако слама да му даде е умре си животинчето е те така стана с робите свръшия
4
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак започнаха със социалистическите лозунги. Социализмът свърши! Донякъде се крепеше на социалните придобивки и на възможността да не вършиш нищо за някаква смешна заплата. Сега само заплатата остана същата, а искат всичко да е друго. Ето ви така наречените роми дето всеки ги защитава, ама никой ги не иска.
3
2
 
39
 
! Отговори
the Ghost преди 6 години
Докато работника не е пряко ( финансово !) заинтересован от просперитета на фирмата в която работи, всичко ще е подчинено на принципа: "Аз го лъжа че му бачкам, той ме лъже че ми плаща"
2
2
 
44
 
! Отговори
пак ли преди 6 години
27години така наречените "работодатели" който 90%са придобили пари и имущество по криминален път в прехода се подиграват с служителите си и ги обиждат с ниски заплати сега щели да се учат!?пълни глупости,"работодателите" дават луди пари за любовници и коли но оставят своите служители да мизерстват,такова същество не се учи по нормален път...а с бой.
1
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи вече ще ви плащат с Пици на Дянков.

Спонсорирани публикации