Добра новина: Може и да се отслабне... без диета!

Учени търсят начин да отключат механизма гравитостат
31 дек 2017 13:47,
13
Добра новина: Може и да се отслабне... без диета!
Снимка: архив Reuters

Оказа се, че за натрупването на телесна маса отговаря механизъм, който може да бъде отключен, съобщи Лайф.

Учени от университета в Гьотеборг, Швеция, заявиха, че физическите упражнения и диетите може да не допринесат за отслабване. Новооткритият механизъм функционира независимо от активността на хормона лептин, който регулира метаболизма, пише БТА.

За регулирането на телесната тегло отговаря механизъм, който учените са нарекли гравитостат. Уникалният биологичен инструмент контролира обмяната на веществата посредством клетки на костната тъкан, известни като остеоцити. Отбелязва се, че остеоцитите пряко влияят върху експресията на гени, отговарящи за апетита.

Понастоящем учените се опитват да изяснят как да контролират механизма, свързан с производство на клетки на костната тъкан, както и нивото им в кръвта. Експерименти с гризачи могат да потвърдят отдавнашната хипотеза, че затлъстяването може да бъде предотвратено с "една-единствена инжекция".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще ви дадем хапче, за да сте силни без да се напъвате, да сте слаби без да тренирате, да имате всичко с нула усилие. Е, ще сте жалки плазмодии, които вечно се оплакват и искат всичко на готово, но ние така ви искаме - безволеви и депресирани. А като почнете да се самоубивате, защото сме ви отнели целите, ще бъдем още по-доволни. И без друго сте се нацвъкали 10 милиарда, а на нас и 500 милиона ни стигат.
10
2
 
19
 
! Отговори
Lina преди 6 години
Хайде сега - без режим не става! Всеки, който се занимава със спорт ще ви каже,че е комбинация от храна и правилно трениране, искам да уточня, че не става въпрос за глад, а за консумиране на подходяща храна. Откакто открих вредните за мен храни не съм качила и един кг.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има много начини, но не може да се систематизира за всички хора. DNP (2,4 - динитрофенол) също е ефикасно - ядеш и светиш като печка. Ако предозираш умираш и най-хубавото е че няма антидот.
8
0
 
34
 
! Отговори
Мастит бизнесмен преди 6 години
Аз ще ви дам чудна рецепта за отслабване. Елате да работите при мен в провинциален град в България. Ще ви давам точно толкова пари, колкото да не умрете от глад.
7
11
 
8
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Затлъстяването се предава по наследство.Дължи се на генетична предразположеност.В моя род няма нидо един пълен и никой рода не пази диети но няма пълни.Аз ям всичко по колкото си искам и никога не съм превишавал 93кг.Диетите са ала бала
6
4
 
21
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Склонен съм да се съглася, че е възможно. Все пак има хора, които ядат като разпрани сладко, мазно и т.н и не пълнеят. При тях е "ген". Явно са открили как да го активират при всички.
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пропуснете тази статия. Имс нещо много нетедно в нея. Остеоцити в кръвта няма. Нещо не е наред тука. И преди да лапате като шарани идеите за магическо отслабване, научете законите на термодинамиката.
4
7
 
17
 
! Отговори
Абеее преди 6 години
Писнало ми е да слушам мазни дебели хора,най-вече жени,които да се оплакват че не могат да отслабнат.Като ядете *** и по цял ден блещите пред телевизора няма как да стане.Хубава храна и яко спорт,това е рецептата.
3
1
 
14
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Може ако се изразходват повече калории отколокото се приемат . Малко трудно ако хапваш торти обаче ...
2
0
 
12
 
! Отговори
Борислав преди 6 години
"Учени от университета в Гьотеборг, Швеция, заявиха, че физическите упражнения и диетите може да не допринесат за отслабване." - Това не го пише в статията, всъщност, учените слагат капсули с тежести в телата на гризачите, нещо, което подозрително напомня на физическо упранение..."...затлъстяването може да бъде предотвратено с "една-единствена инжекция"." - Това предполагам е сложено, за да прочете някой статията, не е вярно.Стига пробутвали глупости на хората, по-добре не пишете изобщо...
1
6
 
8
 
! Отговори
маке преди 6 години
язе свалих 20 кила за 3 месеца рецептата е лесна пръжолки винце и никви треволяци