Растения, които прочистват въздуха в дома

Палмовите дръвчета имат особено силни свойства в премахването на замърсяванията
4
Растения, които прочистват въздуха в дома
Снимка: Pexels

В дома се наслагват голямо количество прахови частици и живеят микроскопични микроорганизми, които правят въздуха в жилището не особено здравословен.

Домашният прах и частиците замърсявания в затворени пространства предизвикват алергии, респираторни проблеми, хронични заболявания на горни и долни дихателни пътища, астма.

В дома се срещат и много токсични химикали, излъчвани от мебелите и пособията вкъщи. Едно такова съединение е формалдехидът, използван в мебелната индустрия. Освобождаван на затворени пространства вкъщи той може да причини рак и дихателни проблеми.

Растенията имат мощта да прочистват затворените помещения вкъщи, по-специално някои от тях.
Кои са растенията, които задължително трябва да имате в дома си, за да разчитате на чист въздух?

Палми

Палмовите дръвчета имат особено силни свойства в премахването на замърсяванията на въздуха в затворени пространства и помещения. Те са особено ефективни в неутрализирането на формалдехида, който е отрова и в затворени помещения може да е особено опасен. Освен това са и много красиви и винаги са добър избор за декорация на хола, например.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз пък съм сложил у кюшето на хола един сървър. Охладтеля на процесора и захранването редовно се пълнят с праха, който филтрират от въздуха. А зимата топли и циркулира въздуха. Върху и около него жената е пляснала некви китки - 2 палмести, 3 - 4 широколистни и някво висящо, дето го препоръчват за увеличаване на кислорода в стаята. Ама всичките китки заедно не могат съберат толкова прах, колкото радиатора на процесора и захранването на сървърчето.
3
1
 
10
 
! Отговори
mery преди 1 година
До Анонимен
Глупости! Много добре си виреят у дома, имам 2 хванати от фурми, едната на 30, а другата на 27 години. Само лятото ги изкарвам на терасата.
2
0
 
9
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Добро предложение, обаче аз съм се спрял на топола и секвоя.
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Палмите не виреят добре в къщите по-добре си насейте върба, дъб или дива круша.